"In primele zece luni ale anului 2009, Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a inregistrat o cifra de afaceri de 254.468.450 lei, cu aproximativ 3,5% mai mare decat cea realizata in aceeasi perioada a anului 2008. Din total, veniturile aeronautice (provenite din tarifele aeroportuare aplicate companiilor aeriene si pasagerilor) insumeaza 211.053.536 lei, iar cele non-aeronautice (spatii inchiriate, parcare, protocol, utilitati, salubrizare, diverse alte venituri) se ridica la 43.414.914 lei" au explicat reprezentantii aeroportului.

Profitul brut inregistrat de aeroport in primele zece luni ale anului 2009 a fost de 84.368.520 lei.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) s-au inregistrat, in primele zece luni ale anului 3.803.103 pasageri, ceea ce reprezinta aproximativ 87% din numarul de pasageri aferent aceleiasi perioade a anului trecut, respectiv o scadere cu 13%. Referitor la aceasta comparatie trebuie avut in vedere faptul ca in anul 2008 AIHCB a preluat, pentru o perioada de doua saptamani (in luna octombrie), si traficul aerian de pe Aeroportul Baneasa.

Totalul miscarilor de aeronave a fost de 61.301, aproximativ egal cu cel inregistrat in perioada ianuarie-octombrie 2008.

"In ceea ce priveste perioada sarbatorilor de iarna, comparand perioada decembrie 2009 – ianuarie 2010 si aceeasi perioada din sezonul de iarna anterior, estimam o crestere a numarului de frecvente a zborurilor de aproximativ 2%. Aceasta estimare poate fi influentata de eventuale anulari de zboruri (posibile in aceasta perioada ca urmare a deciziilor companiilor aeriene - din motive economice sau cauzate de conditiile meteorologice nefavorabile etc.), dar si de posibile curse charter efectuate in perioada sarbatorilor de iarna" au mentionat reprezentantii Aeroportului Otopeni.

In cursul anului 2009, principalele investitii efectuate de catre AIHCB au avut in vedere continuarea lucrarilor din cadrul fazei a III-a a obiectivului „Dezvoltare si Modernizare”, respectiv realizarea parcarii auto dintre sensurile giratorii, extinderea salii de imbarcare pana la 14 avio-punti, extinderea zonei check-in.

De asemenea, alte lucrari de investitii realizate in cadrul AIHCB au constat in finalizarea reparatiilor curente la pista nr. 2, optimizarea sistemului de control de securitate 100% al bagajelor de cala, modernizarea retelei de alimentare cu apa, amenajarea unor parcari auto, modernizarea sistemului de balizaj, realizarea unui sistem de irigatie cu microaspersie pentru spatiile verzi din incinta aeroportului.

Valoarea totala a investitiilor realizate in perioada ianuarie-octombrie 2009 s-a ridicat la aproximativ 111 milioane lei.