Asociatia Internationala de Transport Aerian (IATA) si-a revizuit estimarile financiare privitoare la anul 2010, pana la pierderi de 5,6 miliarde dolari, fata de 3,8 miliarde dolari, cat preconizase initial.
Pentru 2009, IATA isi mentine estimarea conform careia liniile aeriene vor inregistra pierderi nete de 11 miliarde dolari.

“In intervalul 2000-2009 liniile aeriene au raportat pierderi de 49,1 miliarde dolari, cee ce reprezinta o medie de 5 miliarde dolari anual”, a declarat Giovanni Bisignani, director general al IATA.

Liniile traditionale europene vor genera cele mai mari pierderi , de pana la 2,5 miliarde dolari. Aceasta estimare reprezinta totusi o imbunatatire fata de 2009 cand companiile europene au raportat pierderi de 3,5 miliarde dolari.

Veniturile generate de industrie sunt asteptate sa creasca in 2010 cu 22 miliarde dolari (4,9%) fata de 2009, pana la 478 miliarde dolari.

“Cea mai dificila perioada pentru industrie se pare ca a trecut. Pentru 2010, se intrevad usoare imbunatatiri. Cererea va continua sa se imbunatateasca si se asteapta ca liniile aeriene sa isi reduca costurile (cu exceptia celor pentru combustibili) cu 1,3%. Cu toate acestea, industria aeriana va ramane pe pierderi si in 2010, de circa 5,6 milioane dolari”, a mai adaugat Bisignani.

Dupa un declin de 4,1% a numarului de pasageri in 2009, pentru 2010 se asteapta o crestere de 4,5%, pana la 2,28 miliarde pasageri care vor zbura anul viitor, nivel similar cu 2007.

IATA reprezinta 230 de linii aeriene, ce opereaza 93% din totalul zborurilor internationale de marfuri si de pasageri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri