Grupul francez Veolia, cu activitati si in Romania, s-ar putea alia cu compania feroviara italiana Trenitalia pentru lansarea din 2012 a unor trenuri de mare viteza (TGV) in Franta, care sa aiba preturi mai mici decat compania feroviara franceza SNCF, relateaza Le Figaro citat de AFP.
"Veolia este pe punctul de a incheia un acord cu Trenitalia, diviza de transport de calatori a operatorului public italian Ferrovie dello Stato, pentru lansarea de trenuri de mare viteza in Franta din 2012", scrie cotidianul francez, care nu citeaza sursele.

Potrivit Le Figaro, Veolia ar relua un proiect elaborat in 2008 cu Air France, la care compania aeriana ar fi renuntat complet in octombrie, care se referea la trei linii de TGV. Ar fi vorba de liniile Bruxelles-Paris-Lyon, Paris-Londra si Paris-Strasbourg. Ar putea fi vorba si de o a patra linie, care sa ajunga la Basel in Elvetia, scrie NewsIn.

Reprezentantii Veolia nu au dorit sa faca vreun comentariu pentru AFP. Proiectul ar urma sa fie posibil odata cu liberalizarea traficului feroviar in Europa, care ar permite unui operator sa lanseze trenuri in Franta, cu conditia ca traseul sa aiba loc intre cel putin doua state, potrivit Le Figaro.

Impreuna, Veolia si Trenitalia ar urma sa aiba costuri de exploatare cu 30% mai mici decat cele ale SNCF, ceea ce ar presupune inclusiv preturi mai scazute ale biletelor.

Grupul Veolia, care grupeaza firme cu activitati in domenii variate, este prezent in Romania prin intermediul filialei Veolia Water Solutions & Technologies Romania, specializata in aplicatii pentru tratarea apelor municipale, si a VWS Adiss.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri