Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, sustine ca niciodata nu a fost acuzata de fapte de coruptie, ca sotul ei nu a avut niciun fel de avantaje pe seama functiilor publice pe care ea le-a detinut, raspunzand astfel articolelor din presa straina.
Mai mult, Udrea spune ca articolele aparute in EUObserver, The Sunday Times si pe agentia UPI au ca punct comun declaratiile Alinei Mungiu-Pippidi.

"Cele trei articole la care fac referire sunt: «Controversial minister to oversee EU funds in Romania» ("Un ministru controversat, peste fondurile UE in Romania" - n.r.), publicat in 22 decembrie in EUObserver; «Controversial Romania pick alarms EU» ("Controversata Romanie alarmeaza UE" - n.r.), publicat in 23 decembrie de agentia UPI; «Yes, minister, you have a big portfolio» ("Da, doamna ministru, aveti un portofoliu mare" - n.r.) publicat in 27 decembrie de The Sunday Times. Articolele au cel putin un punct comun, si anume declaratii ale Alinei Mungiu-Pippidi, prin care aceasta apreciaza drept scandaloasa desemnarea mea ca ministru al dezvoltarii regionale si turismului. Tot doamna Mungiu-Pippidi face afirmatii calomnioase legate de afacerile sotului meu si, in acest context, de relatia mea cu presedintele Romaniei", se arata in comunicatul emis de Elena Udrea, citat de NewsIn.

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului mai afirma totodata ca este "regretabil" ca Alina Mungiu-Pippidi, din pozitia pe care o detine, transforma "o vendeta personala in subiect al unor stiri" ce afecteaza nu doar imaginea sa, ci si a Romaniei la nivel international.

"(...) Ii cer doamnei Mungiu-Pippidi sa nu abdice de la standardele academice care au consacrat-o, sa lase la o parte resentimentele pe care le are fata de mine si, atunci cand face aprecieri la adresa activitatii mele publice, sa se raporteze la fapte reale, nu la zvonuri fara niciun suport", precizeaza Udrea.

Ministrul mai mentioneaza ca sotul sau, Dorin Cocos, nu a avut niciun fel de avantaje pe seama functiilor publice pe care le-a detinut si ca nu a avut niciodata acces privilegiat la fonduri publice, in ciuda afirmatiilor din articolele amintite. Udrea mai spune, de asemenea, ca nu a pozat niciodata in lenjerie intima.

Sunday Times a publicat un articol intitulat "Da, ministre, ai un portofoliu mare", insotit de o fotografie, in care afirma ca decizia de a o numi ministru pentru dezvoltare regionala pe Elena Udrea, celebra pentru ipostazele sexy in care a pozat, dar si pentru acuzatii de coruptie, este controversata.

“Bugetul Europei destinat ajutarii Romaniei, una dintre cele mai sarace tari ale Uniunii Europene, a fost plasat in mainile unui ministru care pozeaza in lenjerie intima pentru reviste glossy si care a fost vizata de acuzatii de coruptie”, scrie Sunday Times.

De asemenea, Agentia UPI a scris la 23 decembrie ca numirea unui ministru controversat in Romania la conducerea dezvoltarii regionale i-a alarmat pe oficialii europeni, potrivit observatorilor. Si UPI amintea ca Elena Udrea a pozat in lenjerie intima pentru reviste glossy si a relatat ca a fost acuzata de favoritism si a fost cercetata de procurori in legatura cu fondurile publice folosite in campanii media.

De fapt, materialul UPI se inspira dintr-un articol publicat in 22 decembrie de EUObserver si intitulat "Un ministru controversat va superviza fondurile UE in Romania". Articolul prezenta ascensiunea politica rapida a Elenei Udrea si acuzatiile de coruptie care i-au fost aduse, dar amintea si de gafa sa din 2005 cand a spus ca Norvegia este republica prezidentiala, membra a UE. Alina Mungiu-Pippidi a declarat pentru EUObserver ca a incredinta fondurile UE Elenei Udrea este "pur si simplu scandalos", in timp ce jurnalistul Dan Tapalaga critica lipsa de expertiza tehnica a Elenei Udrea pentru a-si asuma noul ei rol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri