Daca iubiti soarele si marea, bijuteria Caraibelor este destinatia perfecta: o insula fascinanta, cu plaje unice si locuri inedite pentru scufundari
Hoteluri de top, servicii pe masura, arhitectura - spectacol, arta si gastronomie. In cateva cuvinte: o insula magica.

O data ce-ai fost in Aruba, in Bonaire sau in Curacao, cunoscute drept insulele surori ABC, stii ca fericirea exista atunci cand revii oriunde in Caraibe. Dar poate ca nicaieri in Antilele Olandeze, nisipul plajelor nu este atat de alb, pielea localnicilor ciocolatie si oceanul turcoaz ca in Curacao. Esti martor mut la nasterea lumii intr-un peisaj spectacular, dominat de culoare, de sunet, de frumos.

Taram istoric, Curacao este locul de nastere al lingvistului Papiamentu, cel al carui limbaj se vorbeste pe intregul teritoriu al Antilelor, dar si al unui faimos lichior - Curacao - care, in unele cercuri, e mai cunoscut decat insula insasi.

Istoria magnificei destinatii incepe o data cu amerindienii Arawaks, in urma cu 6.000 de ani, si continua cu Columb, care, la finele secolului XV, trece pe harta lumii Caraibele, deschizandu-le europenilor o poarta spre necunoscut. Din istorie nu lipsesc nici nume care au facut, fiecare, istorie: exploratorii Alonso de Ojeda si Amerigo Vespucci ori Peter Stuyvesant, care, inainte de a fi marca de tutun, a fost guvernator al insulei in 1642. In timp, insula a devenit un important centru comercial si a intrat sub guvernare olandeza.

Acesta a fost momentul de formare a limbajului papiamentu, o mixtura intre portugheza, spaniola, olandeza si dialect african, folosit la inceput ca o forma de comunicare intre sclavii africani adusi aici si stapanii lor.

Mai tarziu, in Curacao s-au stabilit si familiile unor evrei din Amsterdam, pentru ca, la sfarsitul secolului al XVIII-lea, numarul acestora sa ajunga la 2.000. Datorita pozitiei strategice, insula i-a atras si pe britanici, si pe francezi, dar a ramas a olandezilor. Din 1920 insa, de cand petrolul a fost descoperit pe coasta venezueleana, doua dintre surorile ABC - Aruba si Curacao - au devenit centre de rafinare a aurului negru venezuelean. Emigranti din America de Sud, Asia si Caraibe si-au gasit in Curacao un spatiu pe care l-au numit simplu "acasa", populand astazi o insula-marturie care numara 170.000 de locuitori.

Ce e de vazut

- Hato Caves
- Christoffel Park - parte a parcului national insular; aici se afla Muntele Christofell (377 m), cel mai inalt punct al insulei
- Curacao Sea Aquarium - cea mai populara atractie turistica
- Muzeul Curacao, Muzeul Maritim, Muzeul de Istorie Culturala a Evreilor, Muzeul Kura Hulanda (renumit pentru piesele de arta africana din secolele XVI - XVIII).

Cele mai frumoase plaje

- pentru scuba diving, snorkeling, sporturi de apa
- Barbara Beach, Caracasabaai, Cas Aboa, Jan Thiel Beach, Playa Kenapa, Kalki, Jeremi

Posibilitati de petrecere a timpului liber

- Safari, plimbari cu bicicleta, plaja, shopping, pescuit, golf, scufundari, bowling, drumetii si croaziere
- Kontiki si Mambo Beach sunt locuri incantatoare pentru petrecerea zilei, pentru bronzat si baie in mare. Ambele au restaurante si sunt aproape de hotelul Breezes. O data cu venirea serii, Mambo se transforma intr-o discoteca in aer liber, unde localnicii se amesteca printre turisti, olandezi in special.
Barurile si restaurantele - precum Cafe de Heeren, Los Arcos, Fort Nassaut si Jaanchies - sunt la fel de pitoresti.

"Imi plac lucrurile confortabile"

"Sunt foarte multe locuri care-mi plac, afirma Peter Imre (foto), Corporate Affairs Director la Phillip Morris Romania. Le-as masura prin faptul ca revin a doua si a treia oara acolo. Iubesc caldura si cred ca iarna ar trebui interzisa prin decret guvernamental, asa ca prefer locurile unde temperatura nu scade sub 20 de grade Celsius, indiferent de anotimp. Imi place sa descopar culori, mirosuri, gusturi noi, sa vizitez restaurante bune si sa observ oameni. Incerc sa gasesc locuri care sa-mi faca placere si imi planific singur calatoria. Evit destinatiile unde se face turism organizat; e ca sexul la bordel. Bine organizat, dar lipsit de pasiune. Imi plac lucrurile confortabile si nu am veleitati de a sta intr-un hotel de 2*. Calatoriile sunt singurul lux pe care mi-l permit, iar ceea ce se imprima pe retina nu imi poate fi luat de nimeni.

Altfel, imi place Africa de Est, Kenya - are culori si mirosuri fantastice. Imi place foarte mult si Zanzibar: 70% din mirodeniile lumii de aici vin - vanilie, cuisoare, scortisoara... Imi place Brazilia, cu Rio, imi place triunghiul magnific Argentina - Paraguay - Brazilia si imi place in Caraibe. Aici sunt trei insule numite ABC: Aruba, unde am petrecut anul trecut Revelionul, Bonaire si Curacao. Anul acesta voi reveni in "C". E superb."


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri