Operatorul low-cost Germanwings va avea, incepand din aprilie 2010, trei curse saptamanale pe ruta Bucuresti - Hanovra, cu escala la Stuttgart.

Linia cu tarife scazute a anuntat stationarea a trei aeronave pe aeroportul din Hanovra, incepand cu 29 aprilie 2010.

Orasul Hanovra devine astfel al saselea oras german unde compania este prezenta. "Prima ruta, operabila din data de 29 aprilie, va fi orasul Stuttgart. Noua destinatie este accesibila atat turistilor, cat si celor ce calatoresc in interes de serviciu. Pe langa aceasta, 14 rute sunt la dispozitia calatorilor din Hanovra" declara reprezentantii Germanwings.

Aeroportul Stuttgart va fi o escala pentru calatorii din Hanovra, ei putand ajunge mai departe in oricare din cele 13 destinatii: Izmir, Antalya, Bucuresti, Belgrad, Ankara, Ibiza, Istanbul, Cracovia, Kavala, Reykjavik, Lisabona, Pristina si Varsovia.

Durata de zbor pe ruta Bucuresti - Hanovra va fi de 3 ore si 20 de minute (fara a lua in calcul durata escalei).

Pe langa Stuttgart, compania germana va mai zbura Londra - Stanted (doua zboruri pe zi), Viena (doua zboruri pe zi), Milano (sase zboruri pe saptamana), Budapesta (patru zboruri pe saptamana), Moscova (patru zboruri pe saptamana), Palma de Mallorca (patru zboruri pe saptamana), Roma (patru zboruri pe saptamana), Barcelona (patru zboruri pe saptamana), Split (trei zboruri pe saptamana), Zagreb (trei zboruri pe saptamana), Bastia (un zbor in week-end), Dubrovnik (un zbor un week-end), Heraklion (un zbor pe week-end) si Zadar (un zbor pe week-end).

"Angajamentul pe care ni l-am asumat in Hanovra vine sa intareasca planurile noastre de dezvoltare, rasfrangandu-se pozitiv asupra orasului si regiunii, prin crearea de noi locuri de munca. Oferta noastra este gandita special pentru turistii ce calatoresc din placere sau calatoresc pur si simplu din motive de business in Niedersachsen," a declarat purtatorul de cuvant al companiei Germanwings, Thomas Winkelmann.

Ultimul segment de clienti a devenit din ce in ce mai important pentru compania aeriana, 41,6% din clienti calatorind in scop de business, datorita costurilor reduse pentru companii. Pe timpul crizei economice, oferta liniei aeriene este gandita pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor business.

Referitor la noile rute din Hanovra, Germanwings se asteapta la un raport echilibrat intre cei ce calatoresc in scop personal si cei ce calatoresc in scop de business. In primul an, din Hanovra se estimeaza mai mult de 500.000 de pasageri, iar in 2011 - peste 750.000.

Linia aeriana opereaza zboruri catre peste 70 de destinatii din Europa, de pe cinci aeroporturi germane: Köln/Bonn, Stuttgart, Berlin Schönefeld, Hamburg si Dortmund. Germanwings are o flota de 27 de avioane noi de tipul Airbus A319.

Operatorul low cost isi propune achizitionarea a patru noi aeronave Airbus A319 in 2010, flota companiei ajungand astfel la un numar de 30 avioane de tip Airbus A319.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Coborarea avionului Germanwings a fost setata manual