Compania aeriana nipona Japan Airlines a reusit sa ajunga la un acord de alianta cu grupul american Delta Air Lines, a relatat cotidianul Yomiuri Shimbun.

Cele doua companii vor semna, probabil, in mod oficial acest acord, care va autoriza cele doua grupuri sa efectueze zboruri in comun de indata ce noua conducere a Japan Airlines il va aproba, sustine cotidianul, citand surse din interiorul Japan Airlines.

Daca acordul va fi incheiat, cel mai mare transportator aerian din Asia va parasi alianta Oneworld pentru a intra in alianta concurenta SkyTeam, din care face parte si Delta, informeaza NewsIn.

Potrivit Yomiuri Shimbun, Japan Airlines si Delta vor solicita autoritatilor americane pentru concurenta imunitate anti-trust pana la jumatatea lunii februarie. Daca imunitatea le va fi acordata, aceasta le va permite sa organizeze in comun zboruri deasupra Pacificului, ceea ce echivaleaza cu o integrare comerciala.

Guvernul japonez a precizat ca va anunta in 19 februarie un plan de restructurare al Japan Airlines, care prevede, potrivit presei nipone, reducerea personalului cu 15.000 de angajati in trei ani.

Japan Airlines, care a pierdut peste 1,5 miliarde dolari in sase luni, va solicita protectia justitiei impotriva creditorilor si are in vedere retragerea actiunilor de la cota Bursei din Tokio.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si