“Cota de evaziune fiscala la agentiile de turism este zero. Din acest punct de vedere, ANAT solicita Ministerului de Finante eliminarea paragrafului care se refera la activitatile agentiilor de turism si tour-operatorilor”, a precizat Corina Martin, citata de NewsIn.

Presedintele ANAT a mai spus ca a cerut sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

“In urma cu doua zile am avut o discutie cu doamna ministru. Am solicitat ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa explice, alaturi de noi, reprezentantilor Ministerului Finantelor ce anume inseamna activitate unei agentii de turism. Maine, o delegatie oficiala a ANAT are o intalnirea cu doamna ministrul Elena Udrea”, a declarat Corina Martin.

Aceasta a spus ca toti clientii agentiilor de turism incheie contracte legale cu beneficiarii serviciior si emit vouchere, fapt care exclude din start evaziunea fiscala: “Noi nu vindem un produs pe care sa luam banii si sa-i ducem acasa. Noi suntem o veriga intre beneficiarul final si furnizorul de servicii turistice. La cei care vand direct putem sa vorbim, in anumite cazuri, de evaziune fiscala, in niciun caz la intermediari”, a spus Martin.

Ea a adaugat ca agentiile ANAT sunt pregatite de proteste.

“800 de agentii membre ANAT sunt pregatite sa lanseze acelasi mesaj pe site-ul Ministerului de Finante, in cazul in care intalnirea pe care noi incercam sa o stabilim cu reprezentantii acestui minister nu va avea loc foarte curand, pentru a ne asigura ca este eliminat acest paragraf din propunerea de lege pentru introducerea impozitului forfetar”, a dezvaluit ea.

Potrivit presedintelui ANAT, introducerea impozitului forfetar va afecta un numar foarte mare de agentii de turism.

“Din pacate, la noi, la agentiile de turism, vorbim de un venit care inseamna cam 8% din ceea ce vindem, din care urmeaza apoi sa ne platim toate cheltuielile, deci ramanem cu o marja de 0,5-1%. Foarte multe agentii mici, chiar si mijlocii, vor fi afectate. Impozitul fofetar inseamna falimente, inchidere, concedieri, evident ca inseamna omorarea practic a turismului romanesc”, a conchis Corina Martin.