Compania aeriana Carpatair a operat, la inceputul acestei saptamani, primul zbor comercial cu noua aerovava Fokker 70, pe relatia Timisoara-Chisinau.
Prima aeronava Fokker 70 a fost livrata companiei Carpatair la date de 22 ianuarie, ca urmare a contractarii a 3 aeronave de acest tip in luna noiembrie 2009.

Celelalte doua aeronave urmeaza sa fie livrate in luna februarie si martie 2010.

Cu o capacitate de 72 de locuri, dintre care 12 business class, noile aeronave jet combina tehnologia moderna, confortul si performante de zbor.

„Aeronavele Fokker sunt recunoscute pentru confort, tehnologie si fiabilitate, motiv pentru care mai multi mari operatori europeni au ales sa le foloseasca. Noi vom utiliza aeronavele Fokker 70 pe destinatiile deja existente urmand ca din primavara acestui an sa lansam si rute de zbor dedicate acestui tip, atat din Timisoara si din Bucuresti, cat si din alte orase din tara”, a declarat Nicolae Petrov, presedinte Carpatair.

„Achizitia acestor aeronave face parte din strategia noastra pe termen mediu care urmareste modernizarea flotei cu aeronave performante pentru a acoperi piete si destinatii de nisa noi. Aeronavele urmeaza sa fie utilizate atât pentru destinatii interne, cât si externe, cu operare atât din hub-ul de la Timisoara, cât si din Otopeni si alte puncte din tara”, a adaugat Petrov.

Carpatair foloseste la aceasta ora 12 aeronave de tipul Saab 2000 (50 locuri) si 3 de tip Fokker 100 (105 locuri), la care se adauga acum si cele 3 aeronave Fokker 70.

Cei mai mari operatori de aeronave de tip Fokker 70 din Europa sunt KLM Royal Dutch Airlines si Austrian Airlines.

Carpatair este cea mai mare companie aeriana regionala din Europa de Sud-Est (opereaza in principal pe piete regionale de nisa).

In prezent Carpatair opereaza peste 250 de zboruri regulate pe saptamana, catre 30 de destinatii din 6 tari.

Compania este cel mai mare operator aerian pe relatia Romania – Italia, oferind cel mai mare numar de destinatii din cele doua tari, cate 10 din fiecare tara, precum si cel mai mare numar de zboruri - 94 pe saptamana.

Din octombrie 2009, Carpatair si-a extins oferta din Bucuresti prin lansarea a doua destinatii directe: Bari si Ancona in Italia.

In plus, Carpatair s-a lansat, incepand din 7 decembrie 2009, pe piata maghiara cu zboruri directe pe relatia Venetia - Budapesta.

Fondatorul liniei aeriene este omul de afaceri Nicolae Petrov.

Pe piata aeriana de linie din Romania mai sunt prezente companii precum Air France-KLM, Tarom, Austrian Airlines, Malev, Czech Airlines si British Airways.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri