Compania aeriana britanica British Airways a revenit pe profit operational in al treilea trimestru fiscal, dupa un an de pierderi, in conditiile in care a redus costurile cu forta de munca si a beneficiat de ieftinirea combustibililor, scrie Bloomberg.
Compania aeriana, ce risca sa se confrunte cu o greva a personalului de zbor, a inregistrat in trimestrul ce s-a incheiat la 31 decembrie un profit operational de 25 milioane lire. Analistii estimau, in medie, ca grupul va avea o pierdere operationala de 132 milioane lire, informeaza NewsIn.

Pierderile inainte de taxe au fost de 50 milioane lire in al treilea trimestru fiscal, sub nivelul de 122 milioane lire din aceeasi perioada din 2008 si sub estimarile analistilor.

"Reducerile de costuri incep sa aiba efecte destul de bune. Performantele sunt bune, insa compania mai are mult de lucru", a apreciat Gert Zonneveld, analist in cadrul Panmure Gordon.

Grupul a redus cheltuielile cu peste 10% in primele noua luni ale anului financiar si cu 14% in al treilea trimestru fiscal. Costurile de personal au scazut cu 10,2% in al treilea trimestru, iar cele cu combustibilul s-au redus cu 22%.

Pentru primele noua luni din anul fiscal 2009/2010, compania a raportat pierderi de 245 milioane lire, duble fata de nivelul din aceeasi perioada a anului precedent, de 127 milioane lire. Vanzarile au scazut cu aproape 13%, la 6,14 miliarde lire, insa declinul a incetinit la 11% in al treilea trimestru fiscal.

Grupul a motivat ca pierderile s-au adancit in primele trei trimestre din cauza scaderii traficului de pasageri, pe fondul crizei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Inteligenta artificiala si realitatea paralela, la tot pasul in aeroporturi
Setari Cookie-uri