Proiect de reabilitare a Cetatii de Scaun a Sucevei de peste 12 mil. euro

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat doua contracte finantate prin Programul Operational Regional prin care va fi reabilitata Cetatea de Scaun a Sucevei si va fi modernizat si echipat ambulatoriul de specialitate al Spitalului Judetean Suceava.
Udrea a afirmat ca se cauta solutii pentru ca termenele de evaluare a proiectelor pentru accesarea fondurilor europene sa fie reduse, in prezent fiind inregistrate situatii in care evaluarea unor proiecte dureaza cateva luni, informeaza NewsIn.

Ministrul Dezvoltarii si Turismului a apreciat ca cele doua proiecte pentru care s-a aprobat finantarea sunt „extrem de importante”.

Proiectul de reabilitare a Cetatii de Scaun a Sucevei si a zonei de protectie a acesteia se va desfasura pe parcursul a 60 de luni si isi propune cresterea gradului de atractivitate a cetatii prin restaurari, amenajari peisagistice, crearea de locuri de parcare, reabilitarea cailor de acces, construirea unui punct de informare si crearea de noi locuri de munca.

Bugetul total al proiectului este de 52,5 milioane lei, din care 35,5 milioane lei este contributia Uniunii Europene.

Proiectul “Modernizare, dezvoltare si echipare a ambulatoriului de specialitate la Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Ioan cel Nou Suceava” se va desfasura pe parcursul a 13 luni, avand un buget de 4,6 milioane lei, din care 3,28 milioane lei contributia Uniunii Europene. Vor fi modernizate 14 cabinete medicale si patru sali de interventii, vor fi achizitionate echipamente medicale si mobilier specific.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri