Daca anul trecut majoritatea hotelurilor bucurestene au evitat aproape orice fel de investitii din cauza crizei economice, incepand din 2010 bugetele incep sa se dezmorteasca. Astfel, o parte dintre hotelurile de patru si cinci stele din Capitala au decis sa puna schelele modernizarii in acest an.

Fie ca este vorba de renovarea camerelor, a restaurantelor si a cafenelelor, a zonelor publice sau a lifturilor, hotelierii afirma ca nu isi vor inchide unitatile pe perioada lucrarilor de modernizare si se vor stradui ca oaspetii hotelurilor sa resimta cat mai putin aceste lucrari.

Unul dintre cei mai activi jucatori de pe piata la acest capitol va fi, in 2010, JW Marriott Bucuresti. “La inceputul lunii februarie am inceput renovarea cafenelei Vienna Cafee, a zonei publice de la etajul 1 si a ballroom-ului. Lucrarile mentionate mai sus se vor finaliza la mijlocul lunii martie”, a declarat, pentru Wall-Street, Igael Porecki (foto), directorul general al JW Marriott Bucuresti, una dintre cele mai mari unitati hoteliere de pe piata bucuresteana (402 camere).

Investitia in aceste lucrari se va ridica la suma de 1,5 milioane euro.

Renovarea si modernizarea hotelului nu se va opri insa aici
, urmand o a doua faza, in vara. “In lunile iunie, iulie vom trece la renovarea restaurantului Cupola, care va avea un concept nou, de streak house. Nu am stabilit inca la cat se va ridica acesta investitie”, a mai spus seful Marriott.

O alta unitate de cinci stele, Hilton, va intra, in prima jumatate a anului, in focurile renovarii. “Hotelul Athenee Palace Hilton planuieste pentru prima jumatate a anului 2010, renovarea spatiilor publice din hotel. Restaurantul Roberto's, zona colonadelor, Le Bistrot, Brasseria si Receptia sunt zonele in care se vor desfasura lucrarile de renovare, in faze succesive”, spune Friedrich Niemann, director general Atenee Palace Hilton Bucharest, care nu a vrut insa sa vorbeasca despre valoarea investitiei.

Dupa ce anul trecut a investit peste 10 milioane de euro in renovarea etajului 21, in 2010 InterContinental a redus investitiile anul acesta. “In 2010 se vor moderniza lifturile hotelului, precum si restaurantul La Balada”, a declarat Dana Chiriac, marketing manager InterContinental Bucuresti.

Si unitatea de patru stele Pulmann (fostul Sofitel) va intra in renovare anul acesta. “In vara (low season) vom inchide restaurantul Les Oliviades (cu specific mediteranean). Locatia va fi modernizata si transformata intr-un alt tip de restaurant (alt concept)”, a explicat Bruno Vinette, directorul general al Pullman Bucharest.

In 2009, Pulmann a investit 500.000 euro in renovarea salii de conferinte Convention Center si 400.000 euro in inaugurarea, la mijlocul lunii octombrie, a restaurantului Barbizon, cu o capacitate de 64 de locuri. Cu un an inainte, cele 203 camere ale hotelului au fost renovate in urma unei investitii de 500.000 euro.

Pe de alta parte, hoteluri precum Howard Johnson si Novotel declara ca nu vor face niciun fel de investitie in renovare si modernizare anul acesta. “Novotel este de putin timp pe piata (n.red. septembrie 2006) si nu necesita inca lucrari de renovare”, explica reprezentantii hotelului de patru stele.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Legislatie deficitara, femei agresate si martori care tac de frica