Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va organiza in 15 martie o licitatie pentru achizitionarea de lucrari de proiectare, confectionare, instalare si intretinere a indicatoarelor turistice de informare si orientare pentru 1.215 de obiective, contract de 847.675 euro, fara TVA.
"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului continua proiectul inceput anul trecut, de semnalizare a obiectivelor turistice - monumente incluse in patrimoniul mondial UNESCO, dar si a celor situate pe rutele culturale sau in arii protejate. MDRT colaboreaza, in acest proiect, cu Ministerul Culturii si Cultelor, impreuna cu care sunt stabilite obiectivele turistice care ar trebui incluse in proiect, intr-o prima faza, pentru fiecare judet", a anuntat institutia.

"Achizitia acestor lucrari are ca scop dezvoltarea sistemului informational national pentru circulatia turistica, in contextul in care o serie de studii arata ca acesta este unul dintre punctele slabe ale turismului romanesc. Este vorba de studii precum Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului in Romania (2007-2026), strategii de dezvoltare a turismului la nivel de regiune, Strategia de Dezvoltare a Ecoturismului in Romania, Planul de Amenajare a Teritoriului National - sectiunea VIII - zone cu resurse turistice (Legea 190/2009)", a comunicat ministerul.

Se solicita o garantie de participare in valoare de 16.950 euro, valabila 90 de zile de la data deschiderii ofertelor, precum si o garantie de buna executie in cuantum de 10% din valoarea contractului fara TVA. De asemenea, se cere ca cifra medie anuala de afaceri pe ultimi 3 ani rezultand din activitatea corespunzatoare obiectului procedurii sa fie egala sau mai mare de 1.000.000 de euro, echivalent a aproximativ 4.300.000 lei.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 15 martie 2010, ora 10:00, iar perioada minima pe parcursul careia ofertantul trebuie sa isi mentina oferta este 90 zile (de la termenul limita de primire a ofertelor). Criteriul de atribuire va fi pretul cel mai scazut.

Durata contractului sau termenul pentru finalizare este de zece luni incepand de la data atribuirii contractului.
In cadrul acestui proiect, anul trecut au fost semnalizate 87 de obiective turistice din judetele Maramures si Suceava, fiind instalate un numar de 281 de indicatoare. Pentru lucrarile de proiectare, confectionare, instalare si intretinere a indicatoarelor turistice din cele doua judete, in 2009 au fost cheltuiti 63.953 euro, din totalul fondurilor de 500.000 euro, alocate initial cu aceasta destinatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri