Constructorul american Boeing spera ca in urmatorii patru ani sa detroneze Airbus, care detine suprematia pe segmentul aviatiei civile inca din 2003, a declarat directorul general pentru aviatie civila al companiei, Jim Albaugh, intr-un interviu pentru Financial Times, scrie AFP.
Albaugh estimeaza ca, odata cu inceperea livrarilor pentru aeronavele 787, precum si datorita avioanelor 737 si 777 care sunt bine primite pe piata, "vom vedea o crestere neta a livrarilor in 2013 si 2014". "S-ar putea sa livram mai multe aparate ca Airbus in acel moment", a mai spus el.

Oficialul Boeing a mai precizat ca a rezistat uneori presiunilor privind ducerea unui razboi comercial mai agresiv impotriva constructorului european Airbus, potrivit NewsIn.

Constructorul american si-a pierdut pozitia de cel mai important jucator din aviatia civila in 2003 si, de atunci, desi uneori avea mai multe comenzi decat concurentul sau direct Airbus, mai ales odata cu comercializarea noului model 787 Dreamliner, Airbus l-a invins in fiecare an in ce priveste livrarile.

Compania europeana a livrat anul trecut 498 de avioane fata de 481 ale Boeing.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Ștefan Mandachi îi provoacă pe hotelieri să ofere gratis camere pentru medici
Setari Cookie-uri