Constructorul american Boeing spera ca in urmatorii patru ani sa detroneze Airbus, care detine suprematia pe segmentul aviatiei civile inca din 2003, a declarat directorul general pentru aviatie civila al companiei, Jim Albaugh, intr-un interviu pentru Financial Times, scrie AFP.
Albaugh estimeaza ca, odata cu inceperea livrarilor pentru aeronavele 787, precum si datorita avioanelor 737 si 777 care sunt bine primite pe piata, "vom vedea o crestere neta a livrarilor in 2013 si 2014". "S-ar putea sa livram mai multe aparate ca Airbus in acel moment", a mai spus el.

Oficialul Boeing a mai precizat ca a rezistat uneori presiunilor privind ducerea unui razboi comercial mai agresiv impotriva constructorului european Airbus, potrivit NewsIn.

Constructorul american si-a pierdut pozitia de cel mai important jucator din aviatia civila in 2003 si, de atunci, desi uneori avea mai multe comenzi decat concurentul sau direct Airbus, mai ales odata cu comercializarea noului model 787 Dreamliner, Airbus l-a invins in fiecare an in ce priveste livrarile.

Compania europeana a livrat anul trecut 498 de avioane fata de 481 ale Boeing.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri