Portul Constanta va gazdui 45 de nave de croaziera, cu peste 16.000 de pasageri straini, in 2010, estimand o crestere de 5 – 10% a numarului turistilor care vor sosi la terminalul de croaziere, comparativ cu anul trecut, a anuntat luni Administratia Porturilor Maritime Constanta (APMC).
"In acest an si-au anuntat vizita in Portul Constanta 45 de nave de pasageri, cu peste 16.000 turisti straini la bord. Se estimeaza o crestere cu 5 – 10% a numarului de turisti care vor sosi la terminalul de croaziere, comparativ cu anul trecut. Sezonul de croaziere va debuta pe 3 aprilie, cand va sosi nava fluviala «Viking Primadona». De altfel, in sezonul 2010 vor reveni la Constanta navele fluviale, cel putin 10, dupa un an de pauza din cauza crizei globale", a declarat directorul general al APMC, Ioan Balan, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, compania Costa Crociere, una dintre cele mai importante la nivel mondial, va deveni client "fidel" al Portului Constanta. Daca pana in acest an doar o nava a acestei companii ajungea la Constanta, in sezonul 2010 sunt anuntate cel putin trei. Acestea sunt si cele mai spectaculoase din acest an, avand capacitati mari, de peste 2.500 turisti, dar si facilitati dintre cele mai moderne.

"Printre navele care vor reveni in Portul Constanta se numara: „Kristina Regina“, „Le Levant“, „Taras Schevchenko“, „Nautica“, „Spirit of Adventure“, „Discovery“, „Albatros”, „Seven Seas Navigator. Din datele pe care le avem la aceasta ora, sezonul se incheie la mijlocul lunii noiembrie", a precizat Balan.

In perioada 2 – 5 iunie, Compania Nationala „Administratia Porturilor Maritime” SA va gazdui Adunarea Generala a MEDCRUISE, cea mai reprezentativa asociatie din domeniul turismului de croaziera din Europa. Aceasta manifestare ii va reuni pe cei mai importanti reprezentanti ai industriei turismului de croaziera, factori de decizie in stabilirea noilor rute de transport.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri