Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, i-a cerut presedintelui CJ, Constantin Simirad, sa cedeze administrarea Aeroportului International catre municipalitatea ieseana si l-a acuzat pe acesta ca are interese indirecte in ceea ce priveste terenurile revendicate din zona obiectivului.
Potrivit lui Nichita, unul din cei care revendica o suprafata de doua hectare in zona Aeroportului a refuzat un amplasament propus la schimb de municipalitate, conform NewsIn.

"Omul este fixat pe un singur teren: cel de la poligonul auto din Bucium (zona rezidentiala din Iasi, n.r.), unde noi avem doua hectare de teren si suntem vecini cu cumatrul domnului Simirad, Costel Radeanu. Si atunci l-am intrebat pe domnul Simirad - vrei sa reintregesti proprietatea cumatrului dvs.? Dati Aeroportul la Primaria Iasi, daca nu sunteti in stare sa gestionati schimburile de terenuri", a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Primarul a dat exemplul si unei suprafete de un hectar de teren, solicitantul cerand despagubiri de sapte milioane de euro, potrivit edilului.

"Neluarea masurilor la timp pentru schimbul de terenuri ne aduce acum in situatia in care avem revendicari de sapte milioane euro pentru un hectar de teren, in conditiile in care acum vreo doi ani de zile se discuta de vreo cateva sute de mii de euro, in timp ce anul trecut de doua milioane de euro pe acel hectar. Or, pentru acel hectar de pamant, probabil, Consiliul Judetean nu va putea sa dea banii si se va merge pe expropriere si despagubire. Inca o gaura pe care o face domnul Simirad in bugetul statului", a sustinut primarul Iasiului.

Presedintele CJ, Constantin Simirad, nu a putut fi contactat telefonic, acesta fiind intr-o delegatie in Republica Moldova.

"Declaratiile primarului sunt sub demnitatea presedintelui CJ. A rezolvat primarul toate problemele orasului incat doreste acum sa se ocupe si de problema modernizarii Aeroportului? A mai preluat domnia sa si activitatea Zonei Metropolitane de ceva vreme. Poate aduce la cunostinta publica ce a facut pentru comunitatile din aceasta zona", a declarat purtatorul de cuvant al CJ, Sebastian Tataru.

CJ a initiat in urma cu cinci ani un proiect de modernizare a Aeroportului International, investitie ce era estimata la 200 milioane euro. Dupa intocmirea studiului de fezabilitate, proiectul s-a impotmolit din cauza revendicarilor de teren din zona unde ar urma sa fie extins Aeroportul.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri