Companiile aeriene low cost au transportat, anul trecut, 162,5 milioane pasageri, in crestere cu 8,7% fata de 2008, potrivit ELFAA (Asociatia Europeana a Companiilor aeriene Low-cost).
Segmentul low-cost a transportat astfel 35% dintre pasagerii care au zburat pe rutele intra-europene.

Tot anul trecut, cand majoritatea companiilor traditionale au recurs la reduceri semnificative de personal, liniile low-cost au angajat 3.000 de persoane, ceea ce inseamna o crestere de 12,5% a personalului, pana la 26.239 de angajati.

Cei 11 membri ELFAA sunt: Blue Air (1,7 milioane pasageri in 2009), bmibaby (2,9 milioane pasageri), easyJet (46,1 milioane pasageri), Flybe (7,3 milioane pasageri), Jet2.com (3,3 milioane pasageri), Norwegian (10,8 milioane pasageri), Ryanair (65,3 milioane pasageri), SverigeFlyg (600.000 pasageri), transavia.com (5,2 milioane pasageri), vueling (8,2 milioane pasageri) si Wizz Air (7,8 milioane pasageri).

In 2009 industria low-cost a inregistrat si trei falimente ale companiilor Flyglobespan, My Air si SkyEurope.

Vezi si: Falimente vs dezvoltare: Spre ce vor zbura operatorii low cost in 2010?
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri