Proprietarul celui mai mare hotel de 5 * din Capitala si-a injumatatit pierderile in 2009

Bucuresti Turism (BUTU), compania care detine hotelul de cinci stele Radisson Blu si complexul Centreville Apart Hotel, a terminat anul trecut cu pierderi de 35 milioane lei (8,2 milioane euro), potrivit datelor financiare preliminare transmise Bursei.
In 2008, compania raportase pierderi in valoare de 65,5 milioane lei (18 milioane euro).

Compania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 99 milioane lei (23,3 milioane euro), in crestere cu 73,5% fata de 2008, cand hotelul Radisson a fost operational doar jumatate de an.

Deschis in urma unei investitii de 70 milioane euro, Radisson Blu Bucuresti este cel mai mare hotel de cinci stele din Romania, cu 424 de camere, din care 301 standard, 74 executive, 10 camere pentru persoane cu dizabilitati si 39 de apartamente cu facilitati moderne.

Hotelul mai dispune de 4 restaurante, 3 baruri, un centru de conferinte de 1.500 de metri patrati, incluzand o sala pentru maxim 500 de persoane si alte 11 mai mici, un Bali Spa, un centru de sanatate operat de World Class Health Academy, piscina exterioara incalzita, jacuzzi exterior, pista pentru jogging, casino si magazine de lux.

Radisson Blu Hotels&Resorts reprezinta marca premium a grupului hotelier Rezidor, unul din primele 5 grupuri la nivel mondial in domeniul hotelier. Din grup mai fac parte lanturile hoteliere Park Inn, Country Inn, Regent si Missoni.

Citeste si: Cat a incasat Radisson de la cel mai mare client in 2009?


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri