Prima aeronava a fost livrata in luna ianuarie, iar cea de-a treia urmeaza sa fie livrata pana la sfarsitul lunii martie. Noile aeronave au o capacitate de 72 de locuri.

„Noua aeronava urmeaza sa fie utilizata atat pentru destinatii interne, cat si externe, cu operare atat din hub-ul de la Timisoara, cat si din Otopeni sau din alte puncte din tara. Pana la intrarea in vigoare a programului de vara Carpatair, noile aerovane vor opera pe rutele actuale, inclusiv pe relatiile directe recent lansate, Craiova-Milano, Craiova-Roma. Pe perioada verii, aeronavele vor fi introduse si pe zborurile charter ce urmeaza sa fie organizate in colaborare cu tour-operatori, in special pe rutele Iasi-Antalya si Craiova- Antalya, precum si pe o serie de alte curse pe care compania le pregateste pentru aceasta perioada”, a declarat vicepresedintele de marketing & vanzari al companiei, Paula Ardelean.

Carpatair opereaza in prezent cu 12 aeronave de tipul Saab 2000 (50 locuri) si trei de tip Fokker 100 (105 locuri), la care se adauga cele trei aeronave Fokker 70.

Numarul total al zborurilor regulate operate de Carpatair ajunge la 280/saptamana, spre 30 de destinatii si sase tari.