La putin timp dupa ce cele mai mari companii aviatice de pe piata elena, Aegean Airlines si Olympic Air, au anuntat ca vor sa fuzioneze, Ryanair a decis sa intre pe piata Greciei.
Astfel, incepand din 20 mai, compania low-cost va opera 6 rute pe piata Greciei: cate doua in fiecare dintre aeroporturile din Kos, Rhodos si Volos. Milano Bergamo va fi operat din toate cele trei aeroporturi, Frannkfurt va fi conectat cu Kos si Volos, in timp ce Pisa va fi operata din Rhodos
Toate cele sase rute vor fi operate de doua ori pe saptamana, potrivit publicatiei anna.aero.

In 2008 pe aeroportul din Rhodos a deservit 3,6 milioane pasageri, in timp ce Kos a avut un tranzit de 1,6 milioane de pasageri.

Pentru 2010, Ryanair, cea mai mare companie low-cost europeana, si-a propus extinderea catre estul Europei, ca parte a planurilor sale de dezvoltare.

Operatorul low cost nu vizeaza doar statele membre ale Uniunii Europene din regiune – Estonia, Bulgaria si Romania -, ci si tari precum Serbia, Muntenegru si Ucraina.

Din Romania, Ryanair opereaza in prezent zboruri din Constanta catre Pisa si, incepand din 28 martie 2010, Bologna.

In acest, Ryanair are in plan lansarea de 200 de noi rute.

In 2009 operatorul irlandez a transportat 65,3 milioane pasageri (in crestere cu 13,3% fata de 2008).


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri