Wizz Air a lansat recent serviciul de check-in online, valabil pentru toate cele trei baze operationale ale companiei: Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, precum si din Targu Mures.
Noul serviciu este introdus treptat pentru toate aeroporturile de unde opereaza Wizz Air si va fi disponibil in intreaga retea a companiei pana la 1 aprilie 2010. Web check-in va economisi timp si bani atat pentru pasageri, cat si pentru Wizz Air.

“Succesul acestuia este sigur, din ce in ce mai multi pasageri alegand sa efectueze check-in-ul de la propriul calculator si economisind astfel timpul petrecut la aeroport pentru aceasta procedura. Odata ce vom lansa acest serviciu in toate aeroporturile, estimam ca 90% dintre pasageri vor realiza check-in-ul online” a declarat Gyorgy Abran (foto), chief commercial officer Wizz Air.

Pasagerii pot utiliza serviciul accesand wizzair.com incepand cu sapte zile, pana la 3 ore inaintea decolarii zborului aferent. Daca pasagerul calatoreste doar cu bagaj de mana atunci acesta se poate prezenta direct la controlul de securitate.

In cazul in care calatorul are bagaje pe care doreste sa le lase la cala va trebui sa treaca intai pe la punctul de predare al bagajelor de cala.

Check-in-ul online nu va afecta in niciun fel restul procedurilor de imbarcare, pasagerii fiind rugati sa se prezinte la poarta de imbarcare cu cel tarziu 30 de minute inainte de ora programata pentru plecare.

Odata cu introducerea acestui serviciu, Wizz Air va introduce o taxa pentru check-in la aeroport incepand cu 1 aprilie 2010. Daca se va opta pentru check-in la aeroport in momentul rezervarii taxa va fi de 21 lei, iar daca se va opta pentru check-in direct la aeroport, in ziua plecarii, se va achita o taxa de 42 lei.

Serviciul de check-in online va fi gratuit.

Wizz Air a transportat peste 7,8 milioane de pasageri in 2009, circa 1,65 milioane dintre acestia calatorind pe rutele din Romania.

Flota companiei este compusa in prezent din 28 de aeronave Airbus A320, ce opereaza de la 11 baze din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina si Cehia.

Citeste si: Lectia maghiara: Cum reuseste Wizz Air sa scoata profit dintr-un bilet de 64 de euro
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri