Doar 2% dintre liderii industriei hoteliere europene se asteapta la o redresare in ritm sustinut in acest an, potrivit unui studiu realizat de furnizorul de servicii juridice DLA Piper.
Potrivit aceluiasi studiu, 55% dintre executivi considera ca tarifele de cazare vor reveni la nivelul atins inainte de declansarea crizei financiare incepand cu 2012.

In 2010 sunt asteptate o serie de afilieri si de cooperari de tip joint venture pe piata hoteliera.

Raportul DLA Piper 2010 European Hospitality Outlook Report - lansat la International Hotel Investment Forum la inceputul acestei saptamani - a relevat si asteptari diferite in ceea ce priveste constructiile de noi unitati hoteliere - 36 % dintre respondenti se asteapta la o crestere a numarului de proiecte noi, in timp ce 32 % au declarat contrariul. 80 % dintre cei intervievati considera ca marile lanturi hoteliere vor continua politica de afiliere de unitati existente, in timp ce 66 % se asteapta ca liderii din sector sa isi creasca cota de piata in 2010.

“Marile lanturi hoteliere vor continua sa-si majoreze cota de piata prin afielierea de noi hoteluri. Acestea au avantajul eficientei operationale si a bugetelor mai ridicate de marketing“, a declarat Alin Buftea, coordonatorul practicii de imobiliare si constructii a biroului DLA Piper din Bucuresti.

“Desi sunt semne ca gradul de ocupare este acum la un nivel stabil, industria se teme ca tarifele vor ramane scazute in urmatorii ani si ca absorbtia de hoteluri deja operationale in lanturi internationale nu va putea compensa activitatea redusa de constructie”, a adaugat Karen Friebe, unul dintre cei doi coordonatori ai practicii internationale de Hospitality & Leisure a DLA Piper.

Dezvoltarea industriei hoteliere va fi limitata in 2010, dar este posibil ca lanturile hoteliere internationale sa-si orienteze investitiile in China si India in urmatorii trei ani - 28 % au indicat China drept cea mai atractiva tinta pentru dezvoltarea afacerilor, iar 24 % au indicat India.

O parte dintre marile companii hoteliere si-au redus datoriile si dispun acum de resursele de a investi in BRIC (Brazilia, Rusia, India si China).

Conditiile de creditare s-au mai relaxat si investitorii se orienteaza spre colaborari de tip joint venture (participatiuni in comun) pentru a minimiza riscurile la care se expun si pentru a accesa capital.

Conform studiului DLA Piper, peste 75 % dintre respondenti confirma oportunitatile create prin acest tip de colaborari.

Multi executivi ai unor lanturi hoteliere profitabile au fost incurajati de contextul pietei hoteliere - cei 27 % care sustin ca previziunile pentru urmatoarele 12 luni sunt optimiste, de cele mai multe ori folosesc ca argument oportunitatile de investitii create de criza financiara, numind segmentul economy / budget cea mai atractiva perspectiva de investitii.

Datele statistice din acest comunicat de presa au fost generate de un sondaj la care au participat 417 executivi hotelieri europeni, 155 facand parte din industria hoteliera din Marea Britanie

DLA Piper este o organizatie internationala cu peste 3500 de avocati in 67 de birouri din 29 de tari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri