Potrivit Air France, ajutoarele s-au ridicat la 660 milioane euro in Europa in 2008, dintre care 35 milioane in Franta.

Plangerea ar putea fi depusa in urmatoarele saptamani, precizeaza Le Figaro, potrivit NewsIn.

Chestionat de cotidian, un purtator de cuvant al Ryanair a declarat ca grupul nu a beneficiat de ajutoare de stat si a replicat ca "Air France primeste ajutoare ilegale sub forma unor reduceri de taxe de aeroport pe rutele interne din Franta".

Nu este pentru prima oara cand Ryanair, companie in plina dezvoltare in ultimii ani, care a transportat in total 65,3 milioane de persoane in 2009, este tinta unor astfel de acuzatii.

Comisia Europeana a derulat de-a lungul anilor o serie de anchete referitoare la ajutoarele publice obtinute de Ryanair, insa in urma anchetelor, a revocat in 2008 decizia prin care obliga Ryanair sa ramburseze ajutoarele primite de la Belgia.

Compania aeriana Air France KLM a raportat pierderi operationale de 573 milioane euro in prima jumatate a anului financiar, finalizata la 30 septembrie, fata de profitul de 176 milioane euro in perioada similara din 2008.

Pentru 2010, Ryanair, cea mai mare companie low-cost europeana, si-a propus extinderea catre estul Europei, ca parte a planurilor sale de dezvoltare.