Omul de afaceri Nelu Iordache, care detine holdingul de firme din care face parte operatorul aerian Blue Air si compania de constructii Romstrade, a decis sa intre pe piata HoReCa prin deschiderea, in acest an, a doua restaurante si a unui hotel.

Hotelul, care urmeaza sa fie deschis in acest an in localitatea Adunatii Copaceni, va necesita o investitie totala de 4 milioane euro. “Am inceput lucrarile la hotel in iulie 2009 si, cel mai probabil va fi gata la sfarsitul verii”, a declarat Gheorghe Racaru (foto), director de strategii si dezvoltare al grupului de firme detinut de omul de afaceri Nelu Iordache.

Unitatea va fi clasificata la patru stele si care va opera 60 de camere si un restaurant. “Am ales acea zona din mai multe motive: construirea aeroportului in acea zona, lipsa de unitati hoteliere din sudul Capitalei dar si faptul ca este o zona de tranzit”, a mai explicat Racaru.

Pe langa hotelul si restauratul care urmeaza a fi deschide in Adunatii Copaceni, Iordache mai are in plan deschiderea unui al doilea restaurant in zona Buzesti din Capitala. “Restaurantul va fi in cladirea de birouri a Blue Air care va fi finalizata in curand in urma unei investitii de 9-10 milioane de euro”, a mai spus Racaru.

Acesta a mai spus ca, pana la sfarsitul lunii martie, Romstrade va deschide un birou in Irak in care s-au investit cateva sute de mii de dolari. "Va fi un birou care va oferi atat servicii de consultanta pentru cei care vor sa infiinteze o linie aeriena dar si lucrari de mentenata pentru aeroporturi, a mai spus Racaru.

Pe 7 decembrie 2009, o delegatie de specialisti din partea grupului Romstrade a facut o vizita in Irak, in vederea stabilirii oportunitatilor de investitii in constructii si in agricultura.

Reprezentantii grupului au avut o serie de intalniri cu prim-ministrul al Regiunii Kurdistanului Irakian, Barham Salih, cu ministrul constructiilor si locuintelor al regiunii, Kameran Ahmed Abdullah, precum si cu ministrul comunicatiilor, Anwar Jibli Shabo si cu seful Autoritatii pentru Investitii, Hersh Muhram.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Intarzieri de pana la 9 ore pentru cursele Blue Air din Otopeni