Compania aeriana ungara low-cost Wizz Air a transportat in primele doua luni ale anului din si spre Cluj-Napoca circa 86.000 de pasageri, in crestere cu 55% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In prezent, Wizz Air opereaza zboruri din Cluj-Napoca spre 11 destinatii, respectiv Barcelona, Roma, Londra, Dormund, Valencia, Madrid, Milano, Paris, Bologna, Venetia, Palma de Mallorca (destinatie de vara) si va introduce incepand cu 4 iunie noi zboruri spre Pisa, Cuneo, Zaragoza si Weeze - Dusseldorf.

Wizz Air a tinut sa precizeze ca va continua sa dezvolte operatiunile pe aeroportul din Cluj, dupa anuntul recent al principalului concurent, firma romaneasca low-cost Blue Air, care isi muta operatiunile internationale din orasul transilvan.

Wizz Air a transportat peste 7,8 milioane de pasageri in 2009, 1,65 milioane dintre acestia calatorind pe rutele din Romania. Flota Wizz Air este compusa in prezent din 29 de aeronave Airbus A320, ce opereaza de la 11 baze din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Romania, Ucraina si Cehia.