Astfel, Carpatair a depus pe 17 martie la Tribunalul Bucuresti dosarul prin care cere insolventa Blue Air, termenul de judecata fiind stabilit pentru 30 iunie. “Am incercat toate variantele de rezolvare pe calea amiabila a acestui diferend, insa cei de la Blue Air nu au acceptat nicio varianta. In aceste conditii, cererea insolventei este singura modalitate in care ne putem recupera cei 30.000 de euro”, au declarat, pentru Wall-Street, reprezentantii Carpatair.

Pe de alta parte, Blue Air neaga cu vehementa datoria catre Carpatair. “Am verificat chiar astazi (n.red 19 martie) in contabilitate si nu exista nicio suma neachitata catre Carpatair. Nu am primit inca citatia pentru a sti mai multe detalii”, a declarat Florentina Ivan (foto), directorul de marketing al Blue Air.

Ea a explicat ca este vorba despre un contract semnat anul trecut de inchiriere a unei aeronave SAAB 2000. “Atunci cand am inceput operarea pe Baia Mare si Suceava nu aveam o aeronava proprie disponibila si pana am achizitionat una am folosit SAAB-ul inchiriat de la Carpatair”, a mai spus Ivan.