Statiunea balneara Sangeorz-Bai va investi in acest an 13,6 milioane lei, din fonduri europene, in special in reabilitarea retelei de canalizare si a statiei de epurare, lucrarile urmand sa fie gata in august, potrivit datelor transmise de primaria orasului-statiune.
"Alte investitii privesc totodata infrastructura de turism, garda de interventii si SMURD. Cea mai mare parte din investitii este asigurata din fonduri nerambursabile, in valoare de 12,1 milioane lei, iar restul de 1,5 milioane lei sunt din surse proprii", potrivit informatiilor primariei Sangeorz-Bai, citate de NewsIn.

Totodata, statia de transfer a deseurilor municipale din Sangeorz-Bai ar urma sa fie finalizata in cursul anului viitor.

De asemenea, reprezentantii primariei estimeaza ca statiunea ar avea nevoie de alte investitii de circa 40 milioane lei, pentru reabilitarea infrastructurii de turism, modernizarea bazelor de tratament, reabilitarea spatiilor verzi, agrement, turism de odihna si balnear, precum si in reabilitarea retelelor edilitare.

Numarul turistilor a scazut cu 13%

Numarul turistilor din statiunea balneara Sangeorz-Bai, din judetul Bistrita-Nasaud, a scazut anul trecut cu 13%, la 7.000 de vizitatori comparativ cu anul 2008, cand statiunea a avut 8.000 de turisti, potrivit informatiilor transmise de primaria orasului-statiune.

"Aceasta diferenta a fost cauzata de diminuarea fondurilor alocate din bugetul statului pentru pensionari si bugetari", sustin reprezentantii primariei.

Fata de acum 20 de ani, numarul turistilor din Sangeorz-Bai a scazut de peste trei ori, cu circa 20.000 de vizitatori, ca urmare a "liberei circulatii, a liberalizarii preturilor, precum si a diminuarii subventiilor", mai spun reprezentantii primariei.

Orasul Sangeorz-Bai, aflat in judetul Bistrita-Nasaud, are circa 11.000 de locuitori.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri