Personalul navigant al companiei aeriene britanice British Airways a inceput astazi a doua greva intr-o saptamana, de data aceasta de patru zile, care risca sa provoace perturbari semnificative ale traficului aerian inainte de sarbatorile de Paste, potrivit Bloomberg.
Salariatii companiei protesteaza fata de conditiile salariale si de munca. Conflictul a inceput dupa ce British Airways a decis sa faca economii anuale de 62,5 milioane de lire sterline (69,4 milioane euro) pentru a compensa scaderea cererii, scumpirea carburantilor si majorarea concurentei, anunta NewsIn.

Compania aeriena britanica British Airways a anulat patru curse Bucuresti-Londra si retur, in perioada 27-31 martie, dupa ce personalul navigant al operatorului de zbor a declansat sambata cea de-a doua greva din aceasta saptamana, ce va dura patru zile.

"Cursele anulate sunt pe relatia Bucuresti - Londra (Aeroportul Heathrow) si retur. Astfel, prima cursa anulata este cea din seara de 27 martie, care vine de pe Heathrow. De asemenea, in 28, 29 si 30 martie sunt anulate in total sase curse (trei dus, dimineata, si trei retur, seara), iar in data de 31 martie este anulat doar zborul de dimineata, spre Londra", au declarat reprezentantii aeroportului Otopeni, citati de NewsIn.

Ca urmare a protestului, compania a pus in practica un plan de urgenta pentru a asigura 75% din trafic si estimeaza ca 60.000 de clienti urmeaza sa fie avertizati ca nu pot calatori cu British Airways in timpul grevei.

Circa 30% din cursele pe distante lungi cu decolare de pe aeroportul londonez Heathrow vor fi anulate, cele mai afectate fiind zborurile in Europa.

Weekend-ul trecut, o alta greva de trei zile a adus transportatorului aerian costuri de circa 21 milioane de lire (23,3 milioane euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri