Ministrul Turismului si Dezvoltarii, Elena Udrea, a declarat ieri, la Costinesti, ca o solutie pentru turismul romanesc de pe litoral este vanzarea activelor unor investitori care stiu sa faca turism, dand drept exemplu Bulgaria, transmite NewsIn.
”Este momentul sa vindem tot ce avem, tot ce putem vinde, pentru ca se pare ca nu avem asa oferte atractive pentru adevaratii investitori in turism, nu cei care au tot cumparat ca sa faca afaceri imobiliare. Cred ca este momentul sa incercam sa dam toata infrastructura de turism care se afla inca in proprietatea statului si a ajuns intr-o stare de degradare, sa incercam sa o privatizam in mod absolut transparent si in general sa incercam sa aducem investitori fie de pe piata interna, dar mai ales dintre investitorii de afara care fac turism de mult timp si stiu cum se face. Bulgaria a privatizat inteligent si uitati cum le merge turismul de litoral”, a declarat Udrea.

Aceasta a precizat ca la Targul de Turism al Romaniei, inaugurat joi, hotelierii bulgari au venit cu oferte mici. ”Bulgarii au oferte mici, preturi mai mici decat preturile hotelierilor de pe litoralul romanesc. Noi suntem undeva pe unde este Grecia si Turcia la preturi, dar nu comparam serviciile. In timp ce la noi serviciile, in mare parte, nu sunt la standardele de calitate la care exista in celelalte tari pe care le-am dat ca exemplu, preturile sunt fie mai mari, fie comparativ egale cu ale celorlalte destinatii”, a spus ministrul.

”Cred ca este momentul ca hotelierii sa inteleaga ca decat sa incerce sa castige pe termen scurt in doua luni de sezon din preturi foarte mari, mai bine accepta sa scada preturile, sa creasca sezonul si sa poata sa tina macar turistii romani acasa pentru ca e greu sa-i pastrezi pe turistii romani pe litoralul romanesc, cata vreme in tarile despre care vorbeam au conditii si servicii mult mai bune si preturi mai mici”, a conchis Udrea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri