Statiunea balneara Baile Olanesti, din judetul Valcea, si-a planificat pentru acest an investitii de 16 milioane euro, in dezvoltarea infrastructurii de agrement, reabilitarea infrastructurii rutiere, realizarea unui bloc de locuinte si a unei baze de tratament, potrivit datelor primariei.
Investitiile vor fi finantate din fonduri europene, surse proprii si fonduri guvernamentale.

"Blocul de locuinte sociale va avea 32 apartamente, iar constructia sa a inceput deja, la intrarea in oras. Proiectul este evaluat la circa 1,6 milioane euro", a precizat primaria orasului-statiune.

"De asemenea, proiectul Dezvoltarea integrata a statiunii Baile Olanesti, de 3,3 milioane euro, a fost finalizat deja in luna martie. Acesta cuprinde o baza de tratament ultramoderna, cu bazin cu apa sulfuroasa si cabinete medicale, o parcare supraetajata de 200 de locuri, o piscina acoperita cu apa sulfuroasa", potrivit autoritatilor din Baile Olanesti, citate de NewsIn.

Totodata, dezvoltarea infrastructurii de agrement din Baile Olanesti necesita investitii de aproximativ 6 milioane euro. Acesta cuprinde un centru de informare turistica, trei piscine in aer liber cu apa sulfuroasa pe plaja 3BIS, o baza de kinetoterapie si un centru multifunctional, mai spun reprezentantii primariei.

Alte investitii, de circa 5 milioane euro, vor fi facute in reabilitarea infrastructurii rutiere din statiune, ce presupune reabilitarea a 23 de strazi si creearea unui parc cu fantani arteziene langa primaria orasului si Liceul Iustinian Marina. In plus, o suma de 224.000 euro va fi alocata pentru proiectul de promovare a statiunii, intitulat "Izvoarele de aur de la Baile Olanesti".

Numarul de turisti a scazut anul trecut cu peste un sfert

Numarul de turisti din statiunea balneara Baile Olanesti a scazut anul trecut cu peste un sfert fata de 2008, la 50.000, ca urmare a crizei economice si a reducerii numarului de bilete de tratament finantate de stat, a precizat primaria orasului-statiune.

In 2008, in statiune au fost aproximativ 70.000 turisti.

"Aceasta diferenta a fost cauzata de recesiunea economica din Romania, dar si de faptul ca numarul biletelor de tratament emise de Casa de Pensii si Asigurari a fost in scadere", spun reprezentantii primariei Baile Olanesti.

Potrivit acestora, fata de acum 20 de ani nu s-a inregistrat o scadere a numarului de turisti, intrucat "capacitatea de cazare s-a dublat dupa 1989, iar numarul turistilor a fost in crestere".

Statiunea balneara Baile Olanesti, situata pe valea Oltului, are 4.800 locuitori, cu tot cu localitatile componente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri