Astfel, pe majoritatea destinatiilor, precum Turcia, Grecia, Bulgaria, Egipt, Tunisia, Spania, de la caz la caz, vor fi reduceri pentru early booking cuprinse intre 10% si 35%.

Ofertele tip early booking reprezinta un "win-win-win situation" pentru cei trei actori: turistul - agentia de turism - hotelul. Turistul castiga un discount de pana la 35% din valoarea pachetului turistic, indiferent de perioada sejurului, daca rezerva din timp, cu minim 2 luni inainte de consumarea pachetului turistic. Media reducerilor este de 20%, iar data limita medie (care difera de la caz la caz) este 30 aprilie.

De asemenea, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism - impreuna cu Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral - Delta Dunarii, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania, Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural si Federatia Asociatiilor de Promovare a Turismului au decis prelungirea programului “Inscrieri timpurii” pentru destinatiile interne pana la data de 15 aprilie 2010.