Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni) a obtinut in 2009 un profit brut preliminat de 71,6 milioane lei (17 milioane euro), cu aproximativ 39% mai mic decat in 2008, pe o cifra de afaceri in usoara crestere, au declarat reprezentantii aeroportului.
Astfel, potrivit datelor preliminate transmise de aeroportul Otopeni, cifra de afaceri a aeroportului a sporit anul trecut cu aproximativ 3%, la 304,5 milioane lei (72 milioane euro), iar investitiile efectuate in 2009 au insumat 133,37 milioane lei, aproape dublu fata de cele din 2008, anunta NewsIn.

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti S.A. deruleaza in prezent faza a III–a a obiectivului de investitii "Dezvoltarea si modernizarea AIHCB", la finalul careia ar urma sa fie asigurata o capacitate totala a terminalelor de 6 milioane de pasageri pe an, fata de cea actuala de 4,5 milioane.

"In luna octombrie a acestui an se vor finaliza, din cadrul acestei faze, lucrarile de extindere a zonei portilor de imbarcare (Finger) pentru zborurile internationale. Suprafata salii de imbarcare va ajunge la 24.100 mp, iar numarul de pasarele de imbarcare/debarcare la 14, prelucrandu-se astfel un numar mai mare de aeronave la pozitii dotate cu punti de acces direct intre terminal si aeronava", au precizat reprezentantii AIHCB.

Aeroportul mai are prevazut in cadrul investitiilor extinderea cu circa 19.600 mp a Terminalului Plecari, in zona extinsa a acestuia urmand sa fie disponibile inca 52 de ghisee destinate formalitatilor de check-in (inregistrarea pasagerilor si a bagajelor de cala), dublandu-se practic numarul de ghisee existent in prezent si scurtandu-se astfel timpii de asteptare.

In contextul in care aderarea Romaniei la spatiul Schengen a fost preconizata pentru anul 2011, lucrarile prevazute in aceasta etapa de dezvoltare vor fi executate cu respectarea standardelor Schengen, ceea ce implica configurarea fluxurilor in conformitate cu cerintele specifice.

Alte investitii, neincluse in Faza a III-a a obiectivului, vizeaza modernizarea sistemului de balizaj, reorganizarea retelelor tehnice exterioare, modernizarea centralei termice nr. 1 etc.

Aeroportul Henri Coanda Bucuresti a inregistrat, in 2009, 4.483.661 pasageri, cu 11% mai putini fata de 2008, cand pe acest aeroport au fost procesati 5.064.230 pasageri (incluzand si traficul transferat temporar de pe Aeroportul Baneasa in perioada 29 septembrie - 12 octombrie 2008).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri