Viitoare fuziuni intre companii aeriene sunt esentiale in vederea diminuarii costurilor si pentru imbunatatirea competitivitatii intr-o industrie care estimeaza pierderi de 2,8 milioane euro anul acesta, a declarat Giovanni Bisignani, director general al IATA (Asociatia Internationala a Transportului Aerian).
“Fuziunile si consolidarile sunt mai mult decat necesare… Nici o alta industrie nu este atat de fragmentata precum cea aviatica, asa ca este nevoie de consolidare pentru mai multa eficienta”, a mai spus Giovanni Bisignani (foto).

Acesta a mai pledat pentru o legislatie comuna, explicand ca diferitele cadre legislative pot ingreuna eventuale consolidari care ar implica, de exemplu, o linie aeriana europeana si una din Statele Unite, scrie abc news.

IATA, principala asociatie profesionala din sectorul aerian, regrupeaza 230 de companii aeriene, ce reprezinta 93% din traficul international.

Industria aeronautica a pierdut la nivel mondial 50 miliarde dolari in ultimii zece ani, dintre care 11 miliarde dolari numai in 2009. Veniturile au scazut cu 80 miliarde dolari anul trecut.

Companiile aeriene din intreaga lume au inregistrat anul trecut cea mai mare scadere a numarului de pasageri dupa Al Doilea Razboi Mondial, a anuntat IATA.

Potrivit IATA, companiile aeriene ar putea pierde in total 2,8 miliarde dolari in 2010.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri