Lantul hotelier Golden Tulip, in parteneriat cu reteua franceza Louvre Hotels, vrea sa ajunga la un numar de circa 30 de unitati pe piata locala pana in 2014, fata de 7 cate sunt in prezent, potrivit lui Pierre Fredetic-Roulot, presedintele Louvre Hotels.
In urmatorii ani cele doua lanturi vor targeta in special deschiderea de hoteluri buget & economy, clasificate la 1*-3*. “Golden Tulip este deja un brand cunoscut pe piata din Romania, asa ca ne vom concentra mai mult de deschiderea de hoteluri din portofoliul Louvre Hotels", a declarat Paul Marasoiu, director regional pentru Romania, Moldova si Bulgaria al Golden Tulip Hotels, Inns&Resorts.

Avand in vedere ca deschiderea unui hotel poate dura intre 18 si 24 de luni, primul hotel Louvre din Romania va fi deschis la finele lui 2011-inceputul lui 2012 si va fi dezvoltat sub contract de management, potrivit celor declarate de Pierre Fredetic-Roulot (foto).

Unitatile care urmeaza sa fie inaugurate sub brandul Louvre vor avea intre 85 si 110 camere, investitia fiind cuprinsa intre 2,5 si 3,5 milioane euro per hotel. “Daca in cazul unei proprietati de 5 stele costul constructiei unei camere este de 100.000-120.000 euro, in cazul hotelurilor buget & economy pretul este de circa 30.000 euro”, a explicat Marasoiu.

In prezent, Golden Tulip este in discutii cu dezvoltatori pentru inceperea lucrarilor in Arad, Targu-Mures si Iasi.

Seful Golden Tulip a vorbit si despre oportunitatile de dezvoltare ale segmentului de 1-3 stele pe piata locala. “In prezent hotelurile de 1-2 stele sunt aproape de nelocuit si majoritatea se afla pe litoral (40%), deci sunt deschise doar cateva luni pe an. In aceste conditii, piata de economy si buget are un potential imens in Romania”, a mai spus Paul Marasoiu.

Potrivit lui Roulot, Romania si Polonia sunt pietele cele mai importante pentru Louvre Hotels in Europa Centrala si de Est, urmand ca in urmatorii ani lantul francez sa aiba o extidere agresiva pin cele doua tari.

Tariful de pornire in cazul hotelurilor din reteaua Louvre este de 25 euro net (36 euro brut) – in cazul unitatilor de 1* si poate ajunge pana la 50 de euro brut – in cazul hotelurilor de 3*.

Reteaua Golden Tulip este prezenta cu 7 unitati pe piata locala, totalizand un numar de 770 de camere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri