Hotelul de patru stele Golden Tulip Times, situat in zona Piata Muncii, va inregistra o cifra de afaceri de 2 milioane de euro in 2010, in crestere cu circa 10% fata de anul precedent, sustin reprezentantii unitatii.
Tot pentru anul in curs, oficialii companiei estimeaza un grad de ocupare de 55%, in crestere cu 3%-4% fata de 2009. “In primele trei luni ale anului, gradul de ocupare a fost de 48,6%, in scadere cu circa 2 procente fata de anul trecut, insa speram sa recuperam in cea de-a doua parte a anului cand cererea va creste”, a declarat Costina Gandac, directorul general al hotelului.

Aceasta a mai spus ca revirimentul preconizat pentru semestrul al doilea se datoreaza revenirii economice din tarile vestice. “85% dintre clientii nostri sunt straini, majoritatea din tarile din Vestul Europei unde criza s-a cam terminat”, a explicat Gandac.

Pentru a compensa un grad de ocupare mai slab, de la inceputul anului si pana in prezent, hotelul a crescut tarifele cu 6 pana la 10 procente. “In 2009, tariful de cazare a scazut cu 38% fata de 2008, asa ca va dura cativa ani pana sa revenim la preturile de acum doi ani. In primele trei luni am urcat tarifele cu pana la 10%, iar pana la sfarsitul lui 2010 vrem sa ajungem la un avans de 17% fata de finele lui 2009”, a mai spus sefa Golden Tulip Times.

Pentru a reduce cat mai mult cheltuielile, Gandac a renegociat si la incepul anului 2010 contractele cu principalii furnizori. “Cea mai mare parte a cheltuielilor o reprezinta salariile (48%), unde nu am umblat. Am reusit insa sa renegociez cu primii 10 furnizori, in unele cazuri obtinand discount-uri de pana la 50%”, mai sustine aceasta.

Hotelul din Piata Muncii a fost deschis in iulie 2005 si are o capacitate de 70 de camere si trei sali de conferinta. Reteaua Golden Tulip este prezenta cu 7 unitati pe piata locala, totalizand un numar de 770 de camere.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri F