Udrea, acuzata de secretizarea contractelor de achizitii publice

Senatorul PSD, Lia Olguta Vasilescu, a acuzat-o pe ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, ca vrea sa secretizeze contractele de achizitii publice prin modificarea legii, masura fiind menita sa serveasca intereselor personale ale democrat-liberalei.
Astfel, Vasilescu a invocat o propunere de modificare a Legii achizitiilor publice care apare pe site-ul ministerului.

"Acum se vorbeste si despre contracte care necesita impunerea unor masuri speciale de siguranta pentru protejarea unor interese nationale, chipurile, care de fapt sunt chiar interese personale. (...) Doamna Udrea nu a inteles altceva decat ca ceea ce semneaza pe viitor trebuie sa fie secret de stat, astfel incat sa nu-si mai bage nasul toti curiosii in contractele respective, inclusiv parlamentarii romani. Deci banii contribuabilului se duc pe achizitii care devin secrete de stat si nu vor putea afla niciodata daca au fost cheltuiti sau nu cum trebuie, singur, daca va intra in vigoare acea lege care si-o doreste doamna Udrea", a spus Olguta Vasilescu, informeaza NewsIn.

"Declararea legii pentru achizitiile publice, de asemenea, drept improprie cand are ca obiect contractele pentru cumpararea sau inchirierea de terenuri sau cladiri, sau cand se refera la incheierea contractelor de munca, din punctul meu de vedere este o golaneala maxima", a mai spus senatorul PSD.

De asemenea, ea a ironizat-o de Udrea citand dintr-un cod de conduita etica de pe pagina de internet a ministerului, care spune: «Valorile morale sunt relative si nimeni nu poate determina ceea ce trebuie considerat ca fiind just in mod absolut. De asemenea, nu se poate afirma ca o norma este morala, deoarece nu exista morala absoluta. Asadar, o reglementare poate fi conforma cu un sistem de morala si contrarie altui sistem» .

"Asta apare pe un site al unui minister din Romania. Observam cu aceasta ocazie cat de filosoafa a devenit doamna Udrea. (...) Probabil ca unii ar trebui sa ramana la statutul de persoane care toarna in pahare si nu sa-si doreasca sa isi atinga limitele propriei incompetente", a mai spus Vasilescu, invocand o declaratie a presedintelui Traian Basescu care se arata nemultumit de faptul ca scoala romaneasca produce prea multi filosofi.

Nu este prima oara cand Vasilescu o ataca pe Udrea. Senatorul PSD a declarat recent ca Antonie Solomon ar fi fost retinut de procurorii DNA dupa ce ar fi scos de pe piata din Craiova firma de constructii a Elenei Udrea. Udrea a negat ca ar avea o firma de constructii si a anuntat ca a dat-o in judecata pe Vasilescu si cere despagubiri de 100.000 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri