Spatiul aerian din Romania va fi partial inchis incepand de sambata, ora 03.00 pe sectorul Nord-Vest al tarii, din cauza norului de cenusa generat in urma eruptiei vulcanice din Islanda, care se indreapta spre Romania, a declarat Marin Anton.
"Norul de cenusa va afecta spatiul aerian romanesc incepand de sambata, ora 03.00. Prin urmare, s-a luat decizia sa se inchida din spatiul aerian romanesc sectorul Nord-Vest. Vor fi inchise aeroporturile din Baia Mare, Satu Mare, Oradea si, probabil, Cluj", a declarat pentru Agentia NewsIn secretarul de stat in cadrul ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Marin Anton, potrivit NewsIn.

Potrivit situatiei de la ora 16.00, 59 de zboruri (decolari si aterizari) au fost anulate pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni) si alte zece zboruri pe Aeroportul Baneasa Aurel Vlaicu (decolari si aterizari.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) si Centrul International de Avertizare pentru aviatie estimeaza ca norul de cenusa produs de eruptia vulcanica din Islanda nu va afecta direct Romania, dar se va apropia de Nord-Vestul teritoriului in cursul zilei de sambata, 17 aprilie.

Ministerul precizeaza ca agentiile pentru Protectia Mediului din Bihor, Maramures, Satu Mare si Suceava vor monitoriza permanent calitatea aerului si eventualele concentratii de pulberi totale in suspensie, precum si fractiunea PM10 (pulberi in suspensie cu diametru mai mic de 10 microni), atat cu metode automate cat si cu metode manuale.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri