"Fata de anul trecut, s-a inregistrat o crestere de peste 30% atat a numarului de turisti care s-au inscris in program, cat si a incasarilor generate. Astfel, daca anul trecut 30.000 romani au platit 30 de milioane lei in cadrul acestui program, in acest an circa 40.000 turisti au optat pentru «Inscrieri timpurii», estimand cheltuieli de circa 40 milioane lei", a declarat purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu, citat de NewsIn.

Potrivit acestuia, turistii au beneficiat in medie de un discount de 15%.

"Si in acest an, destinatia cea mai cautata a fost litoralul romanesc, in proportie de 70%, iar restul a optat pentru zonele balneare, turismul montan si rural. Anul trecut, de exemplu, 90% dintre turisti optasera pentru litoral, deci o proportie covarsitoare", a adaugat Traian Badulescu.

De altfel, inscrierile pentru acest program s-au incheiat joi, 15 aprilie. La "Inscrieri timpurii 2010" au participat 250 de unitati de cazare, fata de anul trecut cand participasera peste 100 de unitati de cazare. Oferta include hoteluri de la 2 la 5 stele, atat de pe Litoralul Marii Negre, cat si din statiuni montane, balneare, Delta Dunarii, zone de agroturism etc.

Programul este sustinut si promovat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Turismului, in parteneriat cu ANAT si celelalte organizatii patronale.