O parte din traficul aerian din nordul Europei a fost reluat ieri, dupa cinci zile de suspendare, in timp ce activitatea vulcanului din Islanda s-a intensificat din nou, iar un nou nor de cenusa se indreapta spre continent, relateaza BBC.
Trei curse au decolat luni noapte de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, cu destinatiile New York, Shanghai si Dubai, informeaza NewsIn.

British Airways si-a suspendat ieri toate zborurile pe distante scurte si medii. BA spera sa poata relua cursele pe distante lungi dupa ora locala 16.00 (18.00 ora Romaniei), daca Londra isi va redeschise spatiul aerian.

Irlanda a anuntat ca mentine restrictiile pana cel devreme marti, la ora locala 13.00 (15.00 ora Romaniei).

Ministrii europeni ai transporturilor au propus crearea a trei zone: una unde traficul aerian este suspendat complet, una cu restrictii si una fara.

Ministrul olandez Camiel Eurlings a declarat ca tara sa este prima care reia zborurile, dar a avertizat ca ar putea fi decise noi suspendari, daca situatia se deterioreaza.

Elvetia si nordul Italiei si-au redeschis spatiile aeriene la ora 6.00 GMT (9.00 ora Romaniei), iar Franta va deschide niste coridoare catre Paris. Aeroporturile pariziene Roissy-Charles de Gaulle si Orly vor asigura, treptat, trei sferturi dintre zborurile internationale, a anuntat ministrul francez al ecologiei, Jean-Louis Borloo.

Spatiul aerian german va ramane inchis oficial pana marti, la ora locala 14.00 (15.00 ora Romaniei), dar companiile aeriene vor putea face zboruri, daca obtin o autorizatie speciala.

Pe aeroportul din Frankfurt, de obicei aglomerat, marti dimineata era liniste, iar foarte putine persoane vor zbura astazi, potrivit corespondentului BBC.

Si Polonia isi mentine astazi inchis spatiul aerian, dar permite survolarea intregului teritoriu, cu exceptia nordului.

Norvegia a inchis din nou o parte din spatiul sau aerian, din sud-vestul tarii, iar aeroporturile daneze vor ramane inchise pana marti, la ora locala 13.00 (15.00 ora Romaniei).

Letonia si-a redeschis spatiul aerian leton a fost redeschis la ora locala 8.00 (9.00 ora Romaniei).

Traficul aerian in Europa ar urma sa revina la normal pana joi, afirmase luni Organizatia europeana pentru securitatea navigatiei aeriene, Eurocontrol. Intre timp, insa, activitatea vulcanului islandez Eyjafjallajökull s-a intensificat din nou, iar un nou nor de cenusa se indrepta spre Marea Britanie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri