Companiile aeriene au anuntat, pana la ora 12:00, 80 de curse anulate cu plecare de pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) si 13 zboruri anulate de pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu (AIBB-AV).
Potrivit Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), pe Aeroportul Otopeni erau programate astazi 226 de curse tur-retur, iar pe Aeroportul Baneasa - 74 de zboruri.

Zborurile anulate pe Otopeni:

Tarom: inspre si dinspre Londra, Paris, Frankfurt, Bruxelles, Munchen;
dinspre Targu Mures, Chisinau, Suceava, Bacau

Air France: inspre si dinspre Paris

Air Moldova: inspre Chisinau

Alitalia: inspre si dinspre Roma

Austrian Airlines: inspre si dinspre Viena

British Airways: inspre si dinspre Londra

EasyJet: inspre si dinspre Milano

El-Al: inspre si dinspre Tel Aviv

KLM: inspre Amsterdam

Lufthansa: inspre si dinspre Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, Milano

LOT: inspre si dinspre Varsovia

Malev: inspre si dinspre Budapesta

Scandinavian Airlines: inspre si dinspre Copenhaga

Swiss Air Lines: inspre si dinspre Zurich


Zboruri anulate pe Baneasa:

Blue Air: inspre si dinspre Bergamo, Florenta, Bologna, Torino

Wizz Air: inspre si dinspre Londra, Forli

Reprezentantii CNAB precizeaza ca pe paginile de internet (otp-airport.ro si baneasa-airport.ro) ale celor doua aeroporturi se gasesc informatiile referitoare la zborurile anulate, acestea fiind actualizate permanent.

Turistii afectati de inchiderea spatiului in ultimele zile au dat 465 de telefoane la Ministerul Turismului, incepand cu duminica.

Principalele solicitari ale celor care au apelat la numarul gratuit 0800 868 282 au fost legate de alternativele de transport terestru si rutier precum si oportunitatile de cazare in hotelurile ce ofereau reducere la cazare de 50%.

Aeroporturile bucurestene Otopeni si Baneasa s-au redeschis ieri, la ora 15.00, iar companiile aeriene isi pot relua zborul catre destinatiile unde spatiul aerian este deschis.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri