Toate aeroporturile din Marea Britanie s-au redeschis marti seara, incepand cu ora locala 22.00 (miercuri, ora 00.00, ora Romaniei), a anuntat ministrul Transporturilor.

Decizia a fost luata in urma consultarii cu Autoritatea pentru Aviatie Civila si dupa o reevaluare a riscului reprezentat de norul de cenusa vulcanica, conform BBC News Online, citeaza NewsIn.

Spatiul aerian britanic se redeschide astfel dupa cinci zile, ceea ce a perturbat grav transportul aerian si a lasat mii de cetateni blocati pe aeroporturi. Aeroportul Heathrow din Londra, unul dintre cele mai aglomerate din lume, isi va putea relua activitatea. Nicio aterizare sau decolare nu a mai avut loc pe Heathrow de joia trecuta. De altfel, la cateva minute dupa redeschiderea spatiului aerian pe Heathrow a aterizat deja primul avion.

Redeschiderea spatiului aerian britanic a intervenit in conditiile in care 25 de avioane deja au decolat din SUA, Africa, India si alte aeroporturi din Asia indreptandu-se catre Londra in speranta ca vor avea ocazia de a aeriza pe Heathrow sau Gatwick.

Jumatate din totalul zborurilor - adica 14.000 de curse - s-au reluat ieri in Europa.

Inchiderea spatiului aerian britanic timp de cinci zile a fost intens contestata de companiile aeriene care au suferit pierderi grele. Circa 150.000 de britanici au ramas blocati in strainatate.

Unele restrictii vor ramane insa in vigoare in Marea Britanie si dupa redeschiderea spatiului aerian. Ai un zbor programat curand? Vezi care este situatia aeroporturilor in Europa.

Cosmarul companiilor aeriene continua: Rezervarile de bilete tind spre zero


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Topul celor mai aglomerate aeroporturi din Europa