Incepand de pe 22 aprilie, Air Frace, una dintre cele mai mari companii de linie din Europa, va incepe operarea normala pe toate destinatiile, cu exceptia oraselor Goteborg si Helsinki.
Potrivit reprezentantilor companiei, de la reluarea activitatii sale, Air France a readus in Franta peste 60.000 de persoane pe zborurile sale lung-curier.

Companiile aeriene din lume s-au straduit sa transporte milioane de pasageri blocati la sol de norul de cenusa vulcanica, iar responsabili din sector au apreciat ca aceasta situatie demonstreaza necesitatea unor reglementari unificate, potrivit Wall Street Journal.

Traficul de pe aeroporturile europene a ajuns ieri la 80% din nivelul normal, dupa ce scazuse la 20% duminica, potrivit agentiei europene de control al traficului aerian, Eurocontrol. Peste 100.000 de zboruri au fost anulate de joi pana miercuri, cea mai ampla perturbare a aviatiei mondiale dupa atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

Restrictiile au impiedicat cel putin 9,5 milioane de persoane sa calatoreasca, potrivit Consiliul international al aeroporturilor din Europa, o organizatie de la Bruxelles. Companiile aeriene au anuntat ca ar putea dura cel putin o saptamana sa ii transporte pe toti.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri F