Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat astazi, la Mangalia, ca turismul de pe litoral are probleme legate de preturile mari si de calitatea serviciilor, de aceea nu este competitiv cu turismul din tarile invecinate, transmite NewsIn.
Ministrul a precizat ca, din aceste motive, turistii romani aleg destinatii straine de vacanta.

Udrea a criticat si modul in care s-a construit pe litoral. Unul dintre exemplele negative a fost Mamaia, unde, potrivit acesteia, s-a construit prea mult si haotic si unde accesul oamenilor la plaja a fost ingradit.

Un alt exemplu dat de Udrea se refera la lacul Belona, din Eforie Nord, lac declarat monument istoric, dar in jurul caruia au aparut, in ultimii 20 de ani, zeci de constructii.

“Ori inchidem litoralul si il lasam cu aceste constructii, ori cautam solutii de remediere a situatiei”, a afirmat Udrea.

Referitor la situatia plajelor, Elena Udrea a precizat ca acestea ar trebui administrate atat de Consiliul Judetean Constanta, cat si de operatori.

"Plajele ar trebui sa fie la Consiliul Judetean pentru a gandi administrarea lor unitara, iar cele turistice numai la cei care au activitate de turism, pe perioada sezonului estival, pe baza unui contract multianual. Nu poti sa faci contractul doar pe un an de zile pentru ca omul nu va investi nimic acolo”, a spus ministrul.

Udrea a mai spus ca ministerul pe care il conduce nu are nicio competenta in inchirierea plajelor, lucru care apartine de Apele Romane.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, participa, sambata, la seminarul ''Urbanismul si turismul durabil - o provocare pentru relansarea litoralului romanesc'', organizat la Mangalia.

Dupa deschiderea seminarului, Elena Udrea a participat la Biroul Permanent Judetean al PDL Constanta. La finele acestuia, ministrul era asteptat din nou in sudul litoralului, unde urmeaza sa observe modul in care autoritatile s-au pregatit pentru sezonul estival.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri