Numarul turistilor care au fost anul trecut in vacanta in statiunea Busteni din judetul Prahova a scazut cu 50%, la 175.000, fata de cei aproximativ 350.000 de turisti care au vizitat statiunea in 2008, potrivit datelor transmise de Primaria Busteni.
Diferenta a fost cauzata de criza economica, dar si de cresterea calitatii serviciilor turistice in statiunile ce inconjoara statiunea Busteni, respectiv Sinaia, Azuga si Predeal, unde in ultima perioada au crescut investitiile in serviciile de cazare de 4 si 5 stele si agrement cu 100%", spun reprezentantii primariei, citati de NewsIn.

De asemenea, Statiunea Busteni din judetul Prahova va finaliza in acest an investitii de 46 milioane lei, demarate inca din 2008, si care presupun modernizarea strazilor, constructia unei parcari, dezvoltarea domeniului schiabil Kalinderu si locuinte sociale.

"Pentru investitiile in infrastructura stradala in constructia unei parcarii au fost alocate 29 milioane lei, din bugetul local si un credit bancar. Pentru dezvoltarea domeniului schiabil de la Kalinderu vor fi investite in total 9 milioane lei, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. De asemenea, alte 8 milioane lei au fost alocate pentru constructia de locuinte sociale, din fonduri de la bugetul local si de la Guvern", potrivit datelor transmise de Primaria orasului-statiune Busteni.

In ceea ce priveste investitiile de la Kalinderu, acestea au in vedere constructia unei partii pentru incepatori, echiparea partiei Kalinderu, achizitionarea unui cort pentru evenimente, cu o suprafata utila de 600 metri patrati, precum si a unui sistem de cronometraj, pentru toate competitiile de schi si escalada pe gheata.

Reprezentantii Primariei mai spun ca, deocamdata, nu pot fi efectuate investitii in reabilitarea termica a blocurilor, din cauza ca unitatile locative nu s-au asociat in "Asociatii de Locatari".

Totodata, Primaria Busteni a investit alte 6,3 milioane lei, in 2008 si 2009, in constructia unei piete agroalimentare, a unui teren pentru sport, a doua parcuri pentru copii, precum si in construtia a doua estacade (n.r. platforme, punti) pentru Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata ce a avut loc anul trecut, potrivit informatiilor transmise de primarie.

Statiunea Busteni din judetul Prahova are circa 10.000 de locuitori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Primul deces din cauza coronavirusului in Europa
Setari Cookie-uri