Icar Tours, agentie de turism cu sediul in Iasi, a lansat, in parteneriat cu lantul hotelier Best Western, circuitul turistic Descopera Bucovina, disponibil in trei variante: clasic (3 nopti), premium (4 nopti) si gold (5 nopti).
Traseul circuitului Iasi – Gura Humorului – Botosani – Iasi cuprinde obiective turistice precum manastiri ale Bucovinei – Voronet, Humor, Moldovita, Sucevita, Bogdana, Dragomira, centrul de arta populara Marginea, salina Cacica, casa de vinuri Cotnari. “Pentru aceasta vara ne-am propus sa vindem circa 10 circuite a cate 8 - 10 turisti fiecare”, a declarat Florin Gabriel Barhalescu, directorul general al Icar Tours.

Cele trei variante de pachete includ cazare la hotelurile Best Western Bucovina Club de Munte de 4*, Best Western Rapsodia 4* si Best Western 3*.

Pretul pachetului clasic este de 245 euro, cel premium costa 304 euro, in timp ce pachetul gold ajunge la 363 euro. “Pana in prezent Romania exploateaza doar 10% din potentialul turistic pe segmentul cultural unde ar trebui sa se faca mai multe astfel de pachete customizate”, a mai declarat Barhalescu.

Segmentul de turisti vizati pentru acest circuit sunt in primul rand romanii, apoi turistii din Europa si SUA. “Vrem sa atragem in primul rand turistii din Bucuresti, dar si pe cei din Europa si SUA unde ne vom promova online. In Capitala avem drept parteneri agentii precum Aerotravel, Paralela 45 sau Happy Tour”, a mai spus seful agentiei de turism.

Potrivit Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), circa 8.000 de turisti au ales sa petreaca anul acesta Pastele in Bucovina. "Comparativ cu locurile de cazare disponibile, cel mai bine a mers in acest an Bucovina, unde, in perioada sarbatorilor, au fost circa 8.000 de turisti", a declarat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT.

De curand, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea a semnat trei contracte care vizeaza restaurarea, conservarea si modernizarea infrastructurii conexe a manastirilor bucovinene Dragomirna, Moldovita si Sucevita, proiect cu o valoare de 9 milioane euro.

La sfarsitul celor 24 de luni de implementare, se asteapta o crestere semnificativa a numarului de turisti veniti sa isi petreaca vacanta in regiune, care se vor bucura de servicii turistice culturale la standarde europene.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Mizele atacului presedintelui Ucrainei la adresa Romaniei
Setari Cookie-uri