Statiunea balneoclimaterica Baile Felix, aflata in judetul Bihor, vrea sa-si faca Aquapark de 30 milioane euro si un hotel de 20 milioane euro, proiecte pentru care a fost finalizat studiul de fezabilitate, potrivit datelor transmise NewsIn de Primaria Sinmartin, de care apartine statiunea.
"Aquapark-ul este cuprins in lista de proiecte a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru a fi finantate si urmeaza sa fie realizat din fonduri de la bugetul de stat, iar pentru hotel inca nu a fost decisa sursa de finantare. Am initiat acest proiect intrucat romanii din zona aleg sa mearga in aquapark-urile din Ungaria, de la Hajduszoboszlo si Debrecen, cele mai apropiate de granita cu Romania", spun reprezentantii primariei.

Potrivit acestora, proiectul tehnic si studiul de fezabilitate al acestor proiecte au fost finalizate. Totodata, constructia Aquapark-ului ar putea dura 24 de luni din momentul atribuirii contractului.

De asemenea, investitiile planificate in statiunea Baile Felix din acest an se ridica la aproape 2 milioane lei. "Investitiile vizeaza modernizarea strazilor din statiune, retelele de alimentare cu apa, canalizarea si trotuarele. Sursele de finantare vor fi bugetul local si bugetul de stat", potrivit informatiilor transmise de Primaria Sinmartin.

Altfel, reprezentantii Primariei Sinmartin spun ca nu au o estimare valorica a lucrarilor ce sunt necesare a se realiza in statiune, dar ca in Baile Felix ar trebui facute investitii in infrastructura rutiera (strazi, trotuare, alei, locuri de parcare), infrastructura edilitara (retele de alimentare cu apa si de canalizare), precum si in locuri de relaxare.

Statiunea Baile Felix are circa 530 de locuitori si se afla in judetul Bihor, la 8 km de Oradea. Statiunile Baile Felix si Baile 1 Mai apartin de comuna Sinmartin.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si