Directorul Aviatiei Civile din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI), Catalin Radu, a declarat ca nu se pune problema inchiderii spatiului aerian romanesc luni, deoarece norul de cenusa si-a schimbat directia.

"Era prevazut pentru luni ca norul de cenusa sa atinga Romania, insa evolutia curentului de aer nu ridica in prezent posibilitatea inchiderii spatiului aerian romanesc. In acest moment este afectata doar partea din Spania, Portugalia, Italia, Germania si Cehia. Estimam ca norul de cenusa sa se indeparteze de Europa si din datele pe care le avem in prezent se duce spre Oceanul Atlantic", a precizat Catalin Radu.

Ministerul Mediului anunta luni de dimineata ca noul nor de cenusa vulcanica, prezent la ora 10.00 deasupra vestului si nord-vestului Romaniei, va avansa treptat spre est si se va pozitiona, pana marti dimineata la ora 03.00, peste cea mai mare parte a tarii noastre, potrivit NewsIn.

Potrivit rezultatului modelului de dispersie si a modelelor atmosferice de prognoza rulate in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, specialistii considera ca in urmatoarele 24 de ore nu se vor inregistra depasiri ale valorilor maxime admise ale concentratiilor de poluanti datorate norului de cenusa vulcanica pe teritoriul Romaniei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Un fost sef al aeroporturilor, cercetat de DNA, numit director la CNAB