Chiar daca gradul mediu de ocupare a crescut timid in primele trei-patru luni ale anului, RevPAR (venitul mediu per camera disponibila) si-a continuat scaderea in primele trei luni ale anului.
“In toate cele trei luni acest indicator a scazut dupa cum urmeaza: de la 23 euro in ianuarie 2009, la 21 euro in ianuarie 2010, de la 30 euro in februarie 2009 la 27 euro in februarie 2010 si de la 35 euro in martie 2009 pana la 30 euro in martie 2010”. In aceste conditii, nu cred ca vom asista la revenirea pietei pana, cel mai devreme, inceputul lui 2011”, a declarat, pentru Wall-Street, Sorin Ionescu (foto), managing partner al companiei de consultanta hoteliera Fivestar Hospitality.

Potivit acestuia, perioada imediat urmatoare (pana la finele anului), se va mentine in aceeasi parametri. “Hotelierii vor reusi sa termine anul cu un grad de ocupare putin mai mare decat anul trecut, insa doar pe fondul mentinerii tarifelor scazute din prezent. Revenirea pietei se va face odata cu cresterea cererii, abia atunci puteam vorbi de tarife mai mari”, a mai spus Ionescu.

Citeste mai multe in analiza Hotelurile de 4 si 5 stele, pe jumatate goale in T1. Pe cand revirimentul pietei hoteliere?


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri