"Luni, au fost anulate doua zboruri KLM, si anume o cursa Bucuresti - Amsterdam, care ar fi trebuit sa decoleze de pe Otopeni la ora 7.05, si alta care ar fi fost programata sa soseasca de la Amsterdam la ora 13.15. De asemenea, la aceasta ora mai aveam un zbor Tarom in stand - by, care ar fi programat sa decoleze la 10.50", au declarat, potrivit NewsIn, reprezentantii aeroportului Otopeni.

In ceea ce priveste aeropotul Baneasa, exista o singura cursa anulata luni Londra (Luton) - Bucuresti, care ar fi trebuit sa ateritzeze pe aeroportul din Capitala la ora 7.00.

Aeroporturile olandeze Amsterdam-Schiphol si Rotterdam au fost inchise luni incepand cu ora locala 6.00 (7.00, ora Romaniei) din cauza concentratiei de cenusa vulcanica in spatiul aerian al tarii.

Aeroporturile au fost inchise pentru cel putin sapte ore.

Irlanda si Marea Britanie au fost afectate, de asemenea, de norul de cenusa emanat in urma eruptiei vulcanului islandez Eyjafjöll, care a cunoscut o usoara intensificare a activitatii. 20 de aeroporturi din aceaste doua tari au fost inchise in cursul noptii.