Tariful mediu de cazare al hotelurilor bucurestene de 4 stele va scadea cu circa 5% anul acesta, de la 74 euro per camera in 2009 la 70 euro anul acesta, potrivit companiei cehe de consultanta hoteliera Labratt Investment.

In acelasi timp, gradul mediu de ocupare va inregistra o usoara crestere, de la 46% in 2009 la 50-55% anul acesta, potrivit studiului Labratt Investment.

Pe segmentul de 3 stele se estimeaza un venit mediu per camera de 59 de euro, in declin cu 10% fata de anul trecut. "In ceea ce priveste gradul de ocupare al hotelurilor de 3 stele, acesta va fi cuprins intre 45-55% anul acesta, fata de 47% in 2009", a declarat Jan Ficek, managing director al companiei de consultanta, in cadrul unui eveniment organizat de publicatia HRB expert.

In primele doua luni ale anului, tariful mediu de cazare la 3 stele a fost de 48 euro, in timp ce la 4 stele acesta a atins valoarea de 66 euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri