Tariful mediu de cazare al hotelurilor bucurestene de 4 stele va scadea cu circa 5% anul acesta, de la 74 euro per camera in 2009 la 70 euro anul acesta, potrivit companiei cehe de consultanta hoteliera Labratt Investment.

In acelasi timp, gradul mediu de ocupare va inregistra o usoara crestere, de la 46% in 2009 la 50-55% anul acesta, potrivit studiului Labratt Investment.

Pe segmentul de 3 stele se estimeaza un venit mediu per camera de 59 de euro, in declin cu 10% fata de anul trecut. "In ceea ce priveste gradul de ocupare al hotelurilor de 3 stele, acesta va fi cuprins intre 45-55% anul acesta, fata de 47% in 2009", a declarat Jan Ficek, managing director al companiei de consultanta, in cadrul unui eveniment organizat de publicatia HRB expert.

In primele doua luni ale anului, tariful mediu de cazare la 3 stele a fost de 48 euro, in timp ce la 4 stele acesta a atins valoarea de 66 euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri